ΤΟΠΙΚΑ

Ποδαρικό… με τρεις συνεδριάσεις στη Ζαγορά

ποδαρικό-με-τρεις-συνεδριάσεις-στη-ζ-400909

Με αλληλοκατηγορίες και φαγωμάρα υποδέχτηκαν το νέο χρόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου, το οποίο έκανε ποδαρικό με τρεις συνεδριάσεις, δύο ειδικές και μία τακτική…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Από τις 2.00 μετά το μεσημέρι έως και τις 10.00 το βράδυ συνεδρίαζαν την Τετάρτη στο Ανατολικό Πήλιο με τις κατηγορίες που εξαπέλυαν αμφότεροι -αντιπολίτευση και πλειοψηφία- να μην έχουν τελειωμό ειδικά στις πρώτες δύο ειδικές συνεδριάσεις που αφορούσαν στον απολογισμό του πρώην Δήμου Ζαγοράς για το έτος 2010 και στον προϋπολογισμό του 2012 για το Δήμο.

Για μύθους που έπλασε ο Δήμαρχος Γιώργος Αντώνογλου αναφορικά με τα χρέη των πρώην Δήμων μίλησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Λεβέντης, ενώ ο ίδιος έκανε λόγο για πλασματικά στοιχεία στο νέο προϋπολογισμό του Δήμου, σημειώνοντας για ακόμα μια φορά πως η Δημοτική Αρχή αμελεί να ενημερώσει το Σώμα για τα θέματα, όπως επίσης ότι δεν προμηθεύει τους συμβούλους με εισηγήσεις με αποτέλεσμα να προσέρχονται στις συνεδριάσεις ανενημέρωτοι.

«Δεν μπορεί σε μια εποχή που η κρίση συνεχώς διογκώνεται να καταθέτουμε πλασματικούς προϋπολογισμούς» σημείωσε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε πως «τη στιγμή που τα έσοδα έχουν πέσει στα μισά ο κ. Δήμαρχος μάς έφερε έναν προϋπολογισμό με έκτακτα έσοδα ύψους 3.67 εκ. ευρώ, όταν πέρυσι ήταν 1.55 εκ., και τακτικά ύψους 3.749 εκ. ευρώ, όταν πέρυσι ήταν 2.290 εκ. Είναι ένας απόλυτα εικονικός προϋπολογισμός και η πρόβλεψη για έργα και επενδύσεις είναι μηδενική. Είναι ένας προϋπολογισμός μόνο για να αυτοϊκανοποιείται ο Δήμαρχος»!

Μάλιστα ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι δεν θα αφήσει το θέμα να περάσει έτσι και θα προσφύγει στην Περιφέρεια, με τον Δήμαρχο να επισημαίνει ότι ο προϋπολογισμός συντάσσεται μόνο για να εξυπηρετεί το λογιστικό σύστημα και την γραφειοκρατία.

«Ο κ. Λεβέντης δεν κοιτάει τι έκανε τόσα χρόνια και ήρθε τώρα να γίνει κριτής των πάντων. Εμείς πέρυσι με όσες δυσκολίες είχαμε εκπληρώσαμε το 1/3 του προϋπολογισμού όταν αυτός και η κ. Μανίνη δεν μπορούσαν να εκπληρώσουν ούτε το 1/6. Έχουμε ταμειακό διαθέσιμο τριπλάσιο από ότι είχαν εκείνοι και κανένας μέχρι σήμερα δεν αμφισβήτησε την διαχείριση μας η οποία φυσικά και έχει περιθώρια να διορθωθεί», τόνισε ο κ. Αντώνογλου.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα χρέη των πρώην Δήμων λέγοντας πως «δεν μπορούμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα του πρώην Δημάρχου και μας κάνει και κριτική; Εξοφλήσαμε ότι μπορούσαμε γιατί δεν είχαν ούτε μισό παραστατικό και αν και ο έλεγχος από τους ορκωτούς δεν έχει τελειώσει ακόμα φαίνεται πως το χρέος στο Μούρεσι αγγίζει τα 5 εκ. ευρώ. Τι θέλει να μας πει;».

Τελικά ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αγγίζει τα 11.112.183 εκ. ευρώ, ενώ ομόφωνα εγκρίθηκε ο απολογισμός του πρώην Δήμου Ζαγοράς ο οποίος εμφανίστηκε με πλεόνασμα ύψους 40.000 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου