ΤΟΠΙΚΑ

Στη λίστα των περιοχών με το ρεκόρ ζέστης βρίσκεται η Ζαγορά

στη-λίστα-των-περιοχών-με-το-ρεκόρ-ζέστ-76954

Κατατάσσεται στις δέκα περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες πανελλαδικά

Στην δεκάδα των περιοχών που κατέγραψαν προχθές τις υψηλότερες θερμοκρασίες πανελλαδικά, περιλαμβάνεται η Ζαγορά, που βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο. Με το πρώτο θερμό κύμα να κάνει αισθητή την παρουσία του και στην Μαγνησία, η Ζαγορά περιλαμβάνεται στις περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες.

Εσπασαν προχθές το μεσημέρι τα ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για τον Μάιο σε αρκετούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, μερικά εκ των οποίων παρουσιάζονται παρακάτω:

Στην πρώτη θέση η Σπάρτη με 40.7 βαθμούς Κελσίου, ρεκόρ 12 ετών λειτουργίας, στη δεύτερη η Λιβαδειά με 39.9 βαθμούς Κελσίου με ρεκόρ 11 ετών λειτουργίας, με την Ζαγορά να καταλαμβάνει την όγδοη θέση με 35.3 βαθμούς Κελσίου, που αντιστοιχεί σε ρεκόρ 12 ετών λειτουργίας.

Καλά κρατεί, στο μεταξύ, το θερμό κύμα που έχει «εισβάλει» και στη Μαγνησία, ανεβάζοντας κατακόρυφα την ένδειξη του υδραργύρου, που αναμένεται να «σκαρφαλώσει» στις 34 βαθμούς Κελσίου σήμερα, με τα υψηλά ποσοστά υγρασίας να δημιουργούν την αίσθηση της αφόρητης ζέστης.

Σύμφωνα με υπεύθυνο του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», Θεοφάνη Τακούδη, πάντως, αναμένεται θερμό το φετινό καλοκαίρι, με υψηλές θερμοκρασίες και έντονη ανομβρία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου