ΤΟΠΙΚΑ

Μαραβέγιας: Συγχαρητήρια στους Διευθυντές Εκπαίδευσης για την εφαρμογή εξ αποστάσεως διδασκαλία στη Μαγνησία

μαραβέγιας-συγχαρητήρια-στους-διευθ-146522

Τα συγχαρητήριά του στους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Κ. Πολύζο και Σ. Σαβελίδη αντίστοιχα, απευθύνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, για την άμεση ανταπόκρισή τους στην εφαρμογή του προγράμματος τηλεκπαίδευσης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Μαραβέγιας, «αξίζουν συγχαρητήρια στους δυο Διευθυντές για την προσπάθεια που κατέβαλαν, σε συνεργασία με τις διευθύνσεις και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, ώστε να λειτουργήσουν με επιτυχία οι διαδικτυακές πλατφόρμες της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης στη Μαγνησία και να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος για τους μαθητές, κυρίως της Γ’ Λυκείου που προετοιμάζονται να δώσουν την πρώτη μεγάλη μάχη της ζωής τους, αυτή των πανελλαδικών εξετάσεων».

«Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας», τονίζει ο κ. Μαραβέγιας, «ανταποκρίθηκαν άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο τεράστιο εγχείρημα του Υπουργείου Παιδείας μετά την αναγκαστική διακοπή των μαθημάτων για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού. Εργαζόμενοι με ζήλο και υπευθυνότητα οι κ.κ. Πολύζος και Σαβελίδης κατάφεραν να αντιμετωπίσουν σε μεγάλο βαθμό τα αντικειμενικά προβλήματα που υπήρχαν, έτσι ώστε να στηθούν το ταχύτερο δυνατόν και στη Μαγνησία οι ψηφιακές τάξεις. Πρόκειται για ένα πραγματικό επίτευγμα, αν σκεφθεί κανείς ότι ήταν ένα πείραμα για όλους, που κλήθηκαν να υλοποιήσουν κάτω από πιεστικές και εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Υπουργείο Παιδείας, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, προϊστάμενοι σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικοί λειτουργοί, συνεργάστηκαν άψογα και πέτυχαν να δημιουργηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια καινοτόμα υποδομή που επιτρέπει στους μαθητές να διατηρήσουν την επαφή τους με τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία τους, σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τη χώρα.

Η συγκεκριμένη διαδικασία απέδειξε ότι σε περιόδους κρίσης είναι σημαντικό να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα και να αντιμετωπίζουμε με τόλμη τις προκλήσεις, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μαραβέγιας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου