ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

πρεμιέρα-εξ-αποστάσεως-εκπαίδευσης-157253

Τηλεδιάσκεψη με την υπουργό Παιδείας χθες για την έναρξη της τηλεκπαίδευσης

Περισσότεροι από 700 διευθυντές εκπαίδευσης, διευθυντές και καθηγητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, μεταξύ των οποίων και 200 από τη Μαγνησία, βρέθηκαν χθες μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών τους σε απευθείας σύνθεση μέσω πλατφόρμας που ενεργοποίησε το Υπουργείο Παιδείας για την πιλοτική υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Διευθυντές και εκπαιδευτικοί σε απευθείας σύνδεση με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ενημερώθηκαν ακόμη και με τεχνικές λεπτομέρειες για τον τρόπο της λειτουργίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που ξεκίνησε επισήμως χθες αν και σε πιλοτικό επίπεδο και στη Μαγνησία.

Νωρίς το πρωί, στα κινητά των διευθυντών απεστάλη μήνυμα με το link μέσω του οποίου θα γινόταν η σύνδεση η οποία ξεκίνησε περίπου στις 12 το μεσημέρι. «Η υπουργός τόνισε ότι οφείλουμε στους μαθητές μας να ενεργοποιηθούμε και να τους στηρίξουμε, χωρίς να σημαίνει ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα υποκαταστήσει το διά ζώσης μάθημα. Οπως μας είπε, η τηλεκπαίδευση θα συνδέσει τον μαθητή με το σχολείο και φάνηκε μέσα από την πιλοτική εφαρμογή ότι το σύστημα δουλεύει καλά», σχολίασε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης.

Με την ολοκλήρωση της σύνδεσης, καθηγητές, τα στοιχεία των οποίων βρίσκονται στη διάθεση του Υπουργείου Παιδείας, ενημερώθηκαν για το link μέσω του οποίου μπορούσαν να ξεκινήσουν τα πιλοτικά μαθήματα. Μάλιστα στην πλατφόρμα υπάρχει και ενότητα μέσω της οποίας οι μαθητές θα ενημερώνονται για τις ώρες που πρέπει να παρακολουθούν μάθημα αλλά και τι μάθημα θα διδάσκονται.

Σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη το σύστημα είναι εύχρηστο και οι μαθητές μπορούν να συνδεθούν τόσο μέσα από σταθερό υπολογιστή, όσο και από λαπ τοπ, τάμπλετ ακόμη και από κινητό αν και στην τελευταία περίπτωση υπάρχει η δυσκολία της λήψης αρχείων μεγάλου όγκου.

Τηλεκπαίδευση και στο ΕΝΕΓΥΛ

Σημειώνεται ότι στη Μαγνησία στην πιλοτική εξ αποστάσεως εκπαίδευση συμμετέχουν 18 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια με περισσότερους από 200 καθηγητές και περίπου 800 μαθητές της γ’ Λυκείου που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Στην πιλοτική εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης εντάχθηκε χθες και το ΕΝΕΓΥΛ (Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βόλου) για τη στήριξη των μαθητών με αναπηρία που προετοιμάζονται να ανέβουν τον «Γολγοθά» των πανελλαδικών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου