ΤΟΠΙΚΑ

Οκτώ προτάσεις στην επόμενη φάση του διαγωνισμού ρομποτικής FLL

οκτώ-προτάσεις-στην-επόμενη-φάση-του-δ-196439

Πλημμύρισε μαθητές από ολόκληρη τη Θεσσαλία χθες το συγκρότημα «Παπαστράτος» όπου διοργανώθηκε ο προκριματικός διαγωνισμός ρομποτικής FLL.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού κατατέθηκαν19 προτάσεις για βιώσιμες πόλεις, η μία καλύτερη από την άλλη, όπως έλεγαν οι άνθρωποι της κριτικής Επιτροπής.

Στην επόμενη φάση του διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής FLL με τυχαία σειρά κατάταξης πέρασαν 8 προτάσεις, από τις εξής ομάδες: RoboTeens, Atom Robotics Team, SpongeBots, tal.OS, Aksion Builders, Robot Shapers, Green Cool, Robokids και Sakkas Academy. Πρόκειται για ομάδες που προέρχονται από σχολεία του Βόλου και των Τρικάλων.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ρομποτικής και καινοτομίας FLL (First Gego League) διεξάγεται σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως. Η θεματική του φετινού FLL με τίτλο «Cityshaper», πραγματεύεται όσα αφορούν μια σύγχρονη πόλη και τις συνθήκες ζωής για τους κατοίκους της.

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, τοπικός στρατηγικός συνεργάτης και διοργανωτής του περιφερειακού αγώνα για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας ήταν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ειδικότερα η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας (ΕΑΔΠ).

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την ανακαλυπτική μάθηση και την αγάπη για την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο ενισχύοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη των παιδιών στις δυνατότητές τους κι ευνοώντας την ανάπτυξη πολύτιμων οριζόντιων δεξιοτήτων.

Πρόκειται για μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (ForInspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου