ΤΟΠΙΚΑ

200 μαθητές από τη Θεσσαλία στον διαγωνισμό ρομποτικής FLL

200-μαθητές-από-τη-θεσσαλία-στον-διαγωνι-199000

Θα διοργανωθεί την ερχόμενη Κυριακή 16 Φεβρουαρίου

Συνολικά 18 ομάδες και 200 παιδιά από όλη τη Θεσσαλία θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό ρομποτικής και καινοτομίας FLL (First Gego League) 2020 που διοργανώνεται σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως. Στον Βόλο ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο παραλιακό συγκρότημα «Παπαστράτος» την ερχόμενη Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, 10 π.μ. – 5:30 μ.μ.

Η θεματική του φετινού FLL με τίτλο «Cityshaper» πραγματεύεται όσα αφορούν σε σύγχρονη πόλη και τις συνθήκες ζωής για τους κατοίκους της.

Ομάδες από δύο έως και δέκα άτομα, με τουλάχιστον έναν ενήλικο προπονητή, συμμετέχουν στην πρόκληση προγραμματίζοντας ένα αυτόνομο ρομπότ για να σκοράρουν πόντους στην θεματική πίστα (Robot Game), προτείνοντας λύσεις στο πρόβλημα που έχουν ανιχνεύσει(Project) και λειτουργώντας πάντα με βάση θεμελιώδεις αξίες (CoreValues).

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, τοπικός στρατηγικός συνεργάτης και διοργανωτής του περιφερειακού αγώνα για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ειδικότερα η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας (ΕΑΔΠ).

Πρόκειται για συνεργασία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης FIRST® (ForInspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέατης LEGO® και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως.

Οπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο FLL δημοσιεύει πρόκληση, που βασίζεται σε ρεαλιστικό επιστημονικό πρόβλημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου