ΤΟΠΙΚΑ

Ερχεται το «στολίδι» των θαλασσών στον Βόλο

ερχεται-το-στολίδι-των-θαλασσών-στο-201701

Το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο Norwegian Spirit, με χωρητικότητα 4.500 ατόμων, το 2020 και το 2021 στο λιμάνι του Βόλου

Κοσμοπολίτικος αέρας και νότες πολυτέλειας χαρακτηρίζουν το «κόσμημα» των θαλασσών, το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Spirit, το καμάρι της κορυφαίας εταιρείας της Νορβηγίας, που βάζει πλώρη για το λιμάνι του Βόλου το 2020 και το 2021.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο, που αποτελεί το όνειρο κάθε επιβάτη, θα προσεγγίσει για πρώτη φορά το λιμάνι του Βόλου, ανοίγοντας νέους δρόμους τουριστικής ανάπτυξης, καθώς η χωρητικότητά του σε πλήρωμα και επιβάτες αγγίζει τα 4.500 άτομα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του 2020, το μήκους 268 μέτρων Norwegian Spirit, θα πραγματοποιήσει 11 προσεγγίσεις στο λιμάνι του Βόλου, αρχής γενομένης στις 23 Απριλίου, με τον κύκλο των αφίξεων να συνεχίζεται μέχρι τις 8 Οκτωβρίου, με μια προσέγγιση κάθε εβδομάδα.

«Η εταιρεία Norwegian έρχεται για πρώτη φορά στον Βόλο και είναι προγραμματισμένο και για το 2021 με τρία συνολικά κρουαζιερόπλοια. Το Norwegian Spirit συνεχίζει τα δρομολόγιά του και την ερχόμενη χρονιά, το 2021, ενώ θα προστεθούν δύο ακόμη υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια, τα Norwegian Jade και το Norwegian Pearl» όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ναυτικός πράκτορας Αγγελος Πετεινάρης.

Μετά την κάμψη της προηγούμενης χρονιάς, το ενδιαφέρον των ξένων εταιρειών αναθερμάνθηκε, με το λιμάνι του Βόλου να αποτελεί και πάλι σημείο αναφοράς με δυναμική παρουσία και τη Μαγνησία να πρωταγωνιστεί στις εντυπώσεις των δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών που αναμένονται σε κάθε προσέγγιση.

Το κυκλικό δρομολόγιο του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Norwegian Spirit περιλαμβάνει διαδοχική προσέγγιση σε λιμάνια του Αιγαίου, με αφετηρία κάθε Κυριακή τον Πειραιά, τη Δευτέρα τη Ρόδο, την Πέμπτη τον Βόλο, την Παρασκευή τη Μύκονο, το Σάββατο τη Σαντορίνη, με κατάληξη το λιμάνι του Πειραιά την Κυριακή.

Περιγράφοντας την εικόνα της φετινής χρονιάς, ο κ. Πετεινάρης ανέφερε ότι είναι σαφώς καλύτερη από την αντίστοιχη περσινή, με τη θετική εικόνα να διατηρείται και το 2021, οπότε και προγραμματίζεται μεταξύ άλλων, η επάνοδος του Aida Cara, του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου της γνωστής γερμανικής εταιρείας, που έρχεται από την Κωνσταντινούπολη, όπως και τα πλοία της Norwegian.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου