ΤΟΠΙΚΑ

Delivery χωρίς… μηχανάκι δένει τα χέρια επαγγελματία στον Βόλο

delivery-χωρίς-μηχανάκι-δένει-τα-χέρια-επαγ-201713

Εξαντλήθηκε η αυστηρότητα για το «γράμμα του νόμου» από το Κεντρικό Λιμεναρχείο

Delivery χωρίς… μηχανάκι καλείται να παρέχει επαγγελματίας στο κέντρο της πόλης ελέω… Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου. Το μοναδικό δίκυκλο που ανήκει στην επιχείρηση έμεινε χωρίς άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες μετά από έλεγχο κλιμακίου λιμενικών στην Αργοναυτών, όπου ο οδηγός του δικύκλου εντοπίστηκε χωρίς προστατευτικό κράνος.

Το συμβάν σημειώθηκε πριν από 20 ημέρες. Το μηχανάκι της επιχείρησης – καφέ οδηγούσε άτομο που δεν φορούσε προστατευτικό κράνος. Σε έλεγχο λιμενικών βεβαιώθηκε παράβαση και αφαιρέθηκαν όπως προβλέπεται από τον Κ.Ο.Κ. η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες του οχήματος για διάστημα 60 ημερών.

Το δίκυκλο όμως δεν ανήκει στον οδηγό, αλλά στην επιχείρηση που εξυπηρετεί παράδοση καφέδων και πλέον είναι με «δεμένα χέρια». Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κατέθεσε ένσταση στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, αναφέροντας ότι το δίκυκλο είναι ιδιοκτησίας της επιχείρησης και «εργαλείο δουλειάς» απολύτως απαραίτητο για να συνεχίσει να λειτουργεί.

Επί της ένστασης που θα έπρεπε να είχε απαντηθεί εγγράφως και σε διάστημα 15 ημερών, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου απάντησε μόλις χθες τηλεφωνικώς. Ο επαγγελματίας ενημερώθηκε ότι η ένστασή του απορρίφθηκε ως αβάσιμη. Ο ίδιος ζήτησε ακρόαση από τη λιμενάρχη Βόλου, η οποία αρνήθηκε υποστηρίζοντας ότι «το θέμα θεωρείται λήξαν».

Ο επαγγελματίας καλείται να λειτουργήσει για δύο μήνες χωρίς μηχανάκι που χρησιμοποιεί για την παράδοση παραγγελιών σε μακρινές αποστάσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε απώλεια πελατών και μείωση του τζίρου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου