ΤΟΠΙΚΑ

Κοινές δράσεις ΚΗΦΗ Βόλου και βρεφονηπιακού σταθμού Αλλης Μεριάς

κοινές-δράσεις-κηφη-βόλου-και-βρεφονη-201912

Συνάντηση με την συντονίστρια του βρεφονηπιακού σταθμού Άλλης Μεριάς κ. Ντάτσιου Φούλα πραγματοποίησαν σήμερα στελέχη του ΚΗΦΗ Βόλου στο πλαίσιο της δικτύωσής τους.

Η συνάντηση αφορούσε την γνωριμία αλλά και την συνεργασία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων με τις δομές τις ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ. Κατά την συνάντηση η κ. Ντάτσιου ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες και την λειτουργία του προγράμματος αλλά και τις καθημερινές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στην δομή. Έπειτα παρουσιάστηκε στην κ. Ντάτσιου η δράση που έχει σκοπό να πραγματοποιήσει το ΚΗΦΗ με την ονομασία «Για πάντα παιδιά» όπου οι ωφελούμενοι της δομής θα κατασκευάσουν χειροποίητα παιχνίδια και θα τα προσφέρουμε σε όλα τα παιδιά του βρεφονηπιακού σταθμού.

«Στόχος μας είναι η ανάδειξη του ισχυρού δεσμού και της ανιδιοτελής αγάπης μεταξύ παιδιών και ηλικιωμένων έτσι ώστε τα παιδιά να μάθουν περισσότερα για την τρίτη ηλικία . Τα παιδιά μπορούν να έρθουν κοντά με τους ηλικιωμένους με διάφορους τρόπους και δραστηριότητες όπως μουσική, ο χορός, παραμύθια και τέχνη. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά μπορούν να αποδεχτούν πιο εύκολα την φυσική διαδικασία του γήρατος και να καλλιεργήσουν τον σεβασμό γι’ αυτούς τους ανθρώπους γκρεμίζοντας το χάσμα των γενεών. Η κ. Ντάτσιου με χαρά δέχτηκε την προσφορά μας και υποσχέθηκε την πραγματοποίηση κοινών δράσεων στο μέλλον καθώς συμφώνησε για το τεράστιο συναισθηματικό όφελος αυτής της επαφής», επισημαίνουν τα στελέχη του ΚΗΦΗ Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου