ΤΟΠΙΚΑ

Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού στον Βρεφονηπιακό Νεάπολης

γιόρτασαν-την-παγκόσμια-ημέρα-παιδιο-270957

Όπως είναι γνωστό με πρωτοβουλία του Ο.Η.Ε. και της UNICEF, η 11η Δεκεμβρίου έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Ο ετήσιος εορτασμός της ημέρας αυτής, αντικατοπτρίζει τη σημασία που η Διεθνής Κοινότητα αποδίδει στα παιδιά όλου του κόσμου, καθώς και την ανησυχία της σχετικά με την κατάστασή τους.

Η Χάρτα των δικαιωμάτων του παιδιού αναφέρει: “Το παιδί θα απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα….χωρίς διάκριση φυλής, χρώματος, φύλλου, γλώσσας, θρησκείας, πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων, εθνικής ή κοινωνικής καταγωγής, περιουσίας, οικογενειακής προέλευσης ή άλλης κοινωνικής θέσης του ίδιου του παιδιού ή της οικογενείας του”.

Με αφορμή την παγκόσμια αυτή ημέρα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στον Βρεφονηπιακό σταθμό ολοκληρωμένης φροντίδας Βόλου παιδικό εργαστήρι με Κουκλοθέατρο, αφηγήσεις παραμυθιών, face painting, καθώς και πολλές κατασκευές. Όλα αυτά πλαισίωσαν την απογευματινή εκδήλωση με την παρουσία και τη συμμετοχή γονέων και νηπίων. Η βραδιά έληξε με πολύ όμορφες εικόνες και ενθουσιασμό από όλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου