ΤΟΠΙΚΑ

Κατά της μείωσης ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ

κατά-της-μείωσης-ασφαλιστικών-εισφορ-219072

Tην απόσυρση διάταξης, που αφορά στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ, ζητεί ο πρόεδρος της Ενωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιώργος Μπαζιάνας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαζιάνα, η μείωση αυτή θα προκαλέσει απώλεια κονδυλίων περίπου 240 εκατ. ευρώ ετησίως στον ΟΑΕΔ με αντανάκλαση στα προγράμματα απασχόλησης που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν μέσα στο 2020.

«Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, παρά την αύξηση της ανεργίας και το γεγονός ότι τον Δεκέμβριο του 2019 σημειώθηκε ρεκόρ δεκαετίας στους εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ με 1,65 εκ. ανέργους αναζητούντες εργασία, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αποφασίζει να μειώσει τους πόρους του Οργανισμού, να μειώσει δηλαδή, τις δυνατότητες της στήριξης των ανέργων. Αν αυτό συμβεί τότε ο ΟΑΕΔ θα σταματήσει να υπάρχει με τη σημερινή του μορφή και μαζί του θα σταματήσουν και τα επιδόματα ανεργίας και τα προγράμματα του, το μόνο που θα μείνει θα είναι οι συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα ή μόνο ο ιδιωτικός τομέας», προσθέτει ο πρόεδρος της Ενωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου