ΤΟΠΙΚΑ

Στο «Αξιον Εστί» ο εθνικός μαθητικός διαγωνισμός

στο-αξιον-εστί-ο-εθνικός-μαθητικός-δ-232871

Αφορά στη δημιουργικότητα και την κριτική ικανότητα

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά, που «ακονίζουν» το μυαλό και προωθούν την κριτική ικανότητα, διοργανώνονται στο «Αξιον Εστί».

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, από τις 16:30 έως τις 18:30, στον χώρο του «Αξιον Εστί», οι δομές σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Χαρισμάθεια» διοργανώνουν για όλους τους μαθητές του Βόλου ένα μοναδικό Out of the Box Workshop.

Η «Χαρισμάθεια», ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, φροντίζει για τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης, ώστε να γίνει η μετάβαση μακριά από την αποστήθιση, στην εποχή της πληροφορίας και όλα τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Βασικός στόχος είναι η υποστήριξη της δημιουργικότητας, της κριτικής ικανότητας και της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.

Παιδιά γ’ με στ’ Δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν γρίφους λογικής και φαντασίας σε δίωρο workshop γεμάτο προκλήσεις, προκειμένου να προσομοιωθούν στις συνθήκες και τις ερωτήσεις του διαγωνισμού και να προετοιμαστούν γι’ αυτόν. Επίσης θα λάβουν ως δώρο το βιβλίο «Out of the Box Challenge» με παλιότερα θέματα του διαγωνισμού. Το κόστος συμμετοχής στο workshop ανέρχεται στα 20 ευρώ.

Σε δεύτερο στάδιο θα πραγματοποιηθεί ο 3ος εθνικός μαθητικός διαγωνισμός δημιουργικότητας και κριτικής ικανότητας Out of the Box Challenge, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στον χώρο του «Αξιον Εστί». Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους μαθητές Δημοτικού που φοιτούν από τη γ’ έως τη στ’ τάξη.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού οι συμμετέχοντες μαθητές θα πρέπει να λύσουν γρίφους και προβλήματα λογικής, χωρίς να απαιτείται κάποια πρότερη γνώση, με μόνο όπλο την κριτική ικανότητα και τη δημιουργικότητά τους. Το περιεχόμενο των γρίφων αντλείται από ευρύ φάσμα γνωστικών περιοχών (από μαθηματικά και φυσική μέχρι φιλοσοφία) και απαιτείται από τα παιδιά να παράξουν πρωτότυπες ιδέες, ατομικά και σε ομάδες. Το κόστος συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι 8 ευρώ.

H συμμετοχή στο Out of the Box Workshop είναι ανεξάρτητη από τη συμμετοχή στον διαγωνισμό Out of the Box Challenge.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου