ΤΟΠΙΚΑ

Πρόστιμο 7.000 ευρώ για τους αφρούς στον Ξηριά

πρόστιμο-7-000-ευρώ-για-τους-αφρούς-στον-ξη-236397

Εντοπίστηκε η επιχείρηση, που κρυβόταν πίσω από την παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας

Αφρισε και πάλι χθες για ακόμη μία φορά ο Ξηριάς στο ύψος της Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου από ασυνείδητο, που έριξε στο ποτάμι άγνωστο υλικό.

Το γεγονός καταγγέλθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων και οι ενέργειες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος ήταν άμεσες. Στον τόπο μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης, το οποίο έλαβε δείγμα και προχώρησε στην ταυτοποίηση του δράστη.

Πρόκειται για επιχείρηση σε βάρος της οποίας η Διεύθυνση θα επιβάλει εντός 20 ημερών το προβλεπόμενο από τον νόμο πρόστιμο, το οποίο είναι ύψους 7.000 ευρώ.

Μάλιστα, η εν λόγω επιχείρηση φέρεται να απασχολεί για δεύτερη φορά. Η βιομηχανία θα κληθεί να υποβάλει τις προτάσεις της επί των παρατηρήσεων της Διεύθυνσης.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη δήλωσε στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ο νόμος εφαρμόζεται πιστά.

«Είμαστε αυτοί που επιβάλλουμε και διοικητικές και ποινικές κυρώσεις όπου χρειαστεί, καθώς για εμάς προέχει η ασφάλεια του περιβάλλοντος και αντιμετωπίζουμε όλες τις επιχειρήσεις επί ίσοις όροις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επισημαίνεται ότι η Διεύθυνση Περιβάλλοντος έχει επιβάλει πρόστιμα στο παρελθόν και σε άλλες επιχειρήσεις που διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούσαν την περιβαλλοντική νομοθεσία.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου