Σε συμβιβασμό Δήμος Βόλου - ναυαγοσώστες

Τελευταία ενημέρωση: 2020-01-14, 15:23:21
Σε συμβιβασμό Δήμος Βόλου - ναυαγοσώστες

Για οφειλές που ανέρχονται στο ποσό των 39.360 ευρώ

 

Σε ενδοδικαστικό συμβιβασμό αναμένεται να προχωρήσουν Δήμος Βόλου και η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας «ΕΛΠΙ-ΖΩ». Η Κοιν.Σεπ. είχε καταθέσει αγωγή τον περασμένο Φεβρουάριο εναντίον του Δήμου Βόλου διεκδικώντας οφειλές ύψους 39.360 ευρώ.

Η ΕΛΠΙ-ΖΩ είχε αναλάβει για λογαριασμό του Δήμου Βόλου τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών, όπως όμως έγινε γνωστό στη διάρκεια της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής ο επίτροπος είχε εκφράσει επιφυλάξεις για την πληρωμή της εταιρείας που δεν είχε υπογράψει σύμβαση για κάποια χρονικά διαστήματα.

Όπως ανέφερε η δικηγόρος του Δήμου Βόλου, Αργυρούλα Τσακανία, η εταιρεία θα δικαιωθεί στα δικαστήρια και είναι προς το δημοτικό συμφέρον ο ενδοδικαστικός συμβιβασμός. Σε αυτή την προοπτική, που αφορά στην απόδοση ποσού 30.000 ευρώ και σε τρεις δόσεις, έχει συναινέσει και η εταιρεία.

Στο μεταξύ ο Δήμος Βόλου θα προχωρήσει σε αναγγελία απαιτήσεών του σε αναγκαστικούς πλειστηριασμούς ακινήτων Βολιωτών.

Πρόκειται για ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από τράπεζες λόγω οφειλών και ο Δήμος Βόλου θα διεκδικήσει την είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών σε βάρος των ιδιοκτητών των ακινήτων που ανέρχονται στα ποσά των 15.670 ευρώ και 6.080,80 ευρώ αντίστοιχα.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
7
=