ΤΟΠΙΚΑ

Σε συμβιβασμό Δήμος Βόλου – ναυαγοσώστες

σε-συμβιβασμό-δήμος-βόλου-ναυαγοσώσ-237765

Για οφειλές που ανέρχονται στο ποσό των 39.360 ευρώ

Σε ενδοδικαστικό συμβιβασμό αναμένεται να προχωρήσουν Δήμος Βόλου και η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας «ΕΛΠΙ-ΖΩ». Η Κοιν.Σεπ. είχε καταθέσει αγωγή τον περασμένο Φεβρουάριο εναντίον του Δήμου Βόλου διεκδικώντας οφειλές ύψους 39.360 ευρώ.

Η ΕΛΠΙ-ΖΩ είχε αναλάβει για λογαριασμό του Δήμου Βόλου τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών, όπως όμως έγινε γνωστό στη διάρκεια της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής ο επίτροπος είχε εκφράσει επιφυλάξεις για την πληρωμή της εταιρείας που δεν είχε υπογράψει σύμβαση για κάποια χρονικά διαστήματα.

Όπως ανέφερε η δικηγόρος του Δήμου Βόλου, Αργυρούλα Τσακανία, η εταιρεία θα δικαιωθεί στα δικαστήρια και είναι προς το δημοτικό συμφέρον ο ενδοδικαστικός συμβιβασμός. Σε αυτή την προοπτική, που αφορά στην απόδοση ποσού 30.000 ευρώ και σε τρεις δόσεις, έχει συναινέσει και η εταιρεία.

Στο μεταξύ ο Δήμος Βόλου θα προχωρήσει σε αναγγελία απαιτήσεών του σε αναγκαστικούς πλειστηριασμούς ακινήτων Βολιωτών.

Πρόκειται για ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από τράπεζες λόγω οφειλών και ο Δήμος Βόλου θα διεκδικήσει την είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών σε βάρος των ιδιοκτητών των ακινήτων που ανέρχονται στα ποσά των 15.670 ευρώ και 6.080,80 ευρώ αντίστοιχα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου