ΤΟΠΙΚΑ

222 μαθητές στο σχολείο χωρίς κολατσιό στον Δήμο Βόλου

222-μαθητές-στο-σχολείο-χωρίς-κολατσιό-σ-243933

Αρχισε χθες, με την επιστροφή των μαθητών από τις διακοπές των Χριστουγέννων, η διανομή μέσω σχολικών κυλικείων

Στους 222 ανέρχονται οι μαθητές μόνο στον Δήμο Βόλου και μόνο στις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που δεν μπορούν να έχουν το απαραίτητο κολατσιό στο σχολείο. Πρόκειται για παιδιά οικογενειών, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η αγορά του πρωινού από το σχολικό κυλικείο μοιάζει με… πολυτέλεια.

Χθες, με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ξεκίνησε από τον Δήμο Βόλου η παροχή του πρωινού γεύματος στους 222 μαθητές που καταγράφτηκαν να έχουν ανάγκη.

Από την αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Βόλου Γεωργία Μποντού – Τοκαλή είχαν ζητηθεί αριθμητικά στοιχεία των μαθητών που βρίσκονται σε ανάγκη και από τις δύο διευθύνσεις εκπαίδευσης. Στην Πρωτοβάθμια οι ανάγκες καλύπτονται μέσω της Εκκλησίας από τις κατά τόπους ενορίες τις οποίες εκπροσωπούν εντεταλμένοι ιερείς. Από τη Δευτεροβάθμια στάλθηκαν στοιχεία για συνολικά 22 μαθητές, οι οποίοι ήδη από χθες παίρνουν το κολατσιό τους από το σχολικό κυλικείο.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στα μέσα της σχολικής χρονιάς λόγω οικονομικού εμποδίου. Για την παροχή του κολατσιού μέσω σχολικών κυλικείων προκειμένου όλοι οι μαθητές να σιτίζονται με αξιοπρέπεια υπάρχει δυνατότητα απευθείας ανάθεσης έως το ποσό των 24.000 ευρώ. Πάνω από αυτό το όριο ο Δήμος υποχρεούται να προκηρύξει διαγωνισμό, κάτι τέτοιο όμως θα άνοιγε την πόρτα στην είσοδο ιδιώτη στο σχολείο και θα στοχοποιούσε μαθητές σε ανάγκη.

Οπως κάθε χρόνο την τελευταία τετραετία έτσι και φέτος το κολατσιό παρέχεται μέσω των σχολικών κυλικείων προκειμένου να διασφαλιστούν τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και να μη γίνουν «στόχος» στα μάτια συμμαθητών τους.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε το σχολικό έτος 2016 – 2017 οπότε και παρεχόταν δωρεάν το πρωινό σε 70 μαθητές της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο Βόλου. Αντίστοιχα το σχολικό έτος 2017 – 2018 κολατσιό μέσω του σχολικού κυλικείου δινόταν σε 75 μαθητές.

Για την περσινή σχολική χρονιά ο Δήμος Βόλου ενέκρινε δαπάνη για 258 μαθητές (10 της πρωτοβάθμιας και 248 της δευτεροβάθμιας).

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στα τέλη Δεκεμβρίου εγκρίθηκε η δαπάνη για τη συνέχιση του προγράμματος και για το τρέχον σχολικό έτος. Αφορά σε συνολικά 20.202 μερίδες για τις επόμενες 90 ημέρες που θα δοθούν σε 222 μαθητές, με τη δαπάνη ύψους 20.202 ευρώ να βαρύνει τα δημοτικά ταμεία.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου