ΤΟΠΙΚΑ

Λάθος ειδοποιητήρια από τον ΕΦΚΑ για τις εισφορές των φαρμακοποιών

λάθος-ειδοποιητήρια-από-τον-εφκα-για-τ-239315

Παρά τις διαβεβαιώσεις του ΕΦΚΑ ότι στο τέλος Δεκεμβρίου του 2019 θα είχαν λυθεί τα προβλήματα με τα λανθασμένα ειδοποιητήρια και τις υπέρογκες οφειλόμενες εισφορές των φαρμακοποιών προς τον φορέα, τα προβλήματα συνεχίζονται και το 2020, σύμφωνα με φαρμακοποιούς της Μαγνησίας.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν οι φαρμακοποιοί έλαβαν λανθασμένα ειδοποιητήρια για οφειλόμενες εισφορές, τα οποία αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του φορέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες σ’ αρκετές περιπτώσεις τα ποσά που καταλογίζονται στους φαρμακοποιούς είναι ιδιαίτερα υψηλές, με αποτέλεσμα να εγείρονται έντονες αντιδράσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως πριν από λίγο διάστημα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είχε αποστείλει εξώδικο στον ΕΦΚΑ, με τη διοίκηση να παραδέχεται την ύπαρξη προβλήματος και να ισχυρίζεται ότι αυτό προέκυψε από την παραλαβή από το ΤΣΑΥ ενός ηλεκτρονικού αρχείου που είχε πολλά λάθη. Μάλιστα ο ΕΦΚΑ είχε υποσχεθεί ότι τα προβλήματα θα είχαν λυθεί έως το τέλος του χρόνου, κάτι που ωστόσο δεν έγινε.

Ετσι πολλοί φαρμακοποιοί εμφανίζονται ως οφειλέτες, παρά το γεγονός ότι είναι συνεπής με την καταβολή των εισφορών τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου