ΤΟΠΙΚΑ

Μοναδικά Χριστούγεννα στον Βόλο

μοναδικά-χριστούγεννα-στον-βόλο-291853

Πλούσιες εκδηλώσεις πλαισιώνουν τις εορταστικές ημέρες και τις λαμπερές νύχτες σε όλη τη διάρκεια των εορτών

Πληθώρα εκδηλώσεων προγραμματίζεται στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, φέρνοντας τον Δήμο Βόλου, για μια ακόμη φορά, στο επίκεντρο του πανελλήνιου ενδιαφέροντος. Μικροί και μεγάλοι, ντόπιοι και επισκέπτες, θα έχουν τη δυνατότητα να χαρούν και να απολαύσουν τις πιο γιορτινές μέρες του χρόνου, με το χαρούμενο χρώμα της πόλης να ενισχύεται από το πρόγραμμα που καταρτίστηκε από τη διεύθυνση πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, με τη συμμετοχή τοπικών καλλιτεχνών και φορέων πολιτισμού.

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 19.00 ανοίγει επισήμως ο εορταστικός κύκλος με την φωταγώγηση της πόλης και την εναρκτήρια εκδήλωση με πρωταγωνιστές τη Δέσποινα Βανδή και τους Χρήστο Μάστορα – Μέλισσες στην παραλία του Βόλου. Συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα και οι Χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Διεύθυνση Ορχήστρας Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς. Τραγούδι Σύλβια Τσιμπανάκου.

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου παρουσιάζεται στο Μουσείο της Πόλης η έκθεση Βόλος 10 + Ιστορίες» με την Συλλογή του Συνδέσμου Αποφοίτων Γυμνασίου Θηλέων Βόλου.

Παράλληλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας συνεχίζεται ο «Νοέμβρης φωτογραφίας» με έκθεση της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, 15.00 – 21.00) .

Στις 20.00 εγκαινιάζεται στο Κέντρο Τέχνης «Ντε Κίρικο» η έκθεση φωτογραφίας «Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή» για τον αλληλοσεβασμό στη διαφορετικότητα.

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 20.00 – 22.00 στήνεται μουσική σκηνή στην πόλη, Κουμουνδούρου με Ερμού, με τους «Ζωή Τζαλαβρέτα and the Band».

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στις 10.30 – 13.30 η κινηματογραφική κοινότητα παρουσιάζει στο Μεταξουργείο την ταινία «Θα μπορούσες ποτέ να με συγχωρέσεις;»

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 17.15 και 19.15 θα παρουσιαστεί στο «Αχίλλειον» η παράσταση «Ρουμπελστίλτσκιν» σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου, από το Μικρό Θέατρο Λάρισας. Είσοδος 10 ευρώ, προπώληση 8 ευρώ.

Στις 20.30 το μουσικό σύνολο «Ιαμβος» παρουσιάζει την μουσική βραδιά «White Christmas» στο θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής. Είσοδος 2 ευρώ.

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, 10.30 – 20.00 διοργανώνεται η χριστουγεννιάτικη εορταγορά της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου. Συμμετέχει η Παιδική – Εφηβική Χορωδία «ΙΩΝΙΑ».

Στις 21.30 προβάλλεται στο «Αχίλλειο» η ταινία «Θα μπορούσες ποτέ να με συγχωρέσεις;».

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 20.00 στο δημοτικό θέατρο Νέας Ιωνίας, παρουσιάζεται «Ο Εξυπνάκιας» των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη. Θεατρική παράσταση από τους θεατρόφιλους του Πολιτιστικού Συλλόγου Βόλου «Διαδρομή». Σε συνεργασία με την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ. Προαιρετικά, αντί εισιτηρίου τρόφιμα για τους ξενώνες των αστέγων.

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στις 20.00 στον Δίαυλο (αίθουσα εκδηλώσεων, Σκενδεράνη 11) εγκαινιάζεται η έκθεση κεραμικής του Βαγγέλη Πατσέα και του Χρήστου Γιαννακόπουλου. Διάρκεια έκθεσης έως 20/12 και από 7-15/1/2020.

Στις 20.00 – 22.00 στην Κουμουνδούρου με Ερμού, στην Μουσική σκηνή στην πόλη εμφανίζονται οι «Restart» σε μουσικές pop-rock-soul.

Στις 20.30 στο Μεταξουργείο (Καραμπατζάκη – Αναπαύσεως), «Το Φεστιβάλ Δράμας… ταξιδεύει στον Βόλο» με διήμερο αφιέρωμα. Είσοδος ελεύθερη.

Γιορτή παντού

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 19.00 στον Δίαυλο αφήγηση λαϊκών παραμυθιών από τον Δημήτρη Β. Προύσαλη. Με τη συμμετοχή και των Εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων & Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.

Στις 20.00 – 22.00, Κουμουνδούρου – Ερμού η μουσική σκηνή στην πόλη εύχεται «Jazzy Christmas» από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βόλου. Στο τραγούδι η Δέσποινα Σβερώνη και ο Θωμάς Σκοτίδας.

Στις 21.15 στο δημοτικό θέατρο Νέας Ιωνίας, (Πολιτιστικό Κέντρο – Μανδηλαρά και Σταδίου), παρουσιάζεται η μαύρη κωμωδία «Ενα πνεύμα… πολύ σκανταλιάρικο» από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Βόλου «Σκηνοβάτες» σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Μαγική Κλεψύδρα». Προαιρετικά, αντί εισιτηρίου, τρόφιμα για το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου.

Στις 21.30 στο Μεταξουργείο (Καραμπατζάκη – Αναπαύσεως) προβάλλεται ο «Ανεκπλήρωτος γάμος» από την Κινηματογραφική κοινότητα Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 11.00 στην πλατεία Αγίου Νικολάου τα παιδιά του σχολείου «Αγιος Ιωσήφ» Βόλου, εμφανίζονται «Καλωσορίζοντας μελωδικά τα Χριστούγεννα».

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι κατασκευής κούκλας για παιδιά. Πρώτη ομάδα: 10.30 – 12.00. Δεύτερη ομάδα: 12.00 – 13.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Απευθύνεται σε παιδιά: 1η ομάδα: 8 – 10 χρονών (Β΄, Γ΄ Δημοτικού), 2η ομάδα: 10 – 12 χρονών (Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού). Δηλώσεις συμμετοχής – πληροφορίες: Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00 – 21.00, στο τηλέφωνο 2421091150. Υπεύθυνη εργαστηρίου: Σταυρούλα Μαστρογιάννη. Δωρεάν συμμετοχή.

Στις 12.00 και 17.00 στο «Αχίλλειον» εμφανίζεται «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Κουτί των Ήχων» Από την ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ. Είσοδος 2 ευρώ.

Στις 12.00, πλατεία Αγίου Νικολάου «Αλληλούια» από τη «Χορτωδία» (χορωδία κατοίκων Νοτίου Πηλίου).

Στις 13.00 στην πλατεία Αγίου Νικολάου, «Παραδοσιακοί και λαϊκοί χοροί» από τα χορευτικά τμήματα των κοινωνικών κέντρων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου.

Στις 20.00 στο θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής (Χατζηαργύρη – Ρ. Φεραίου) «Ονειροταξιδευτής Christmas edition» από τη Δημοτική Σχολή Χορού. Είσοδος 2 ευρώ.

Επίσης στις 11.00 πλατεία Αγίου Νικολάου «Τραγουδάμε για τα παιδιά του κόσμου» από τον παιδικό σταθμό Babyland.

Στις 11.30 στην πλατεία Αγίου Νικολάου «Με τη φλόγα της καρδιάς» από την παιδική χορωδία της Κιβωτού του Κόσμου.

Στις 11.45 στην πλατεία Αγίου Νικολάου σειρά έχουν «Τα Χριστούγεννα του κόσμου» από την παιδική χορωδία της Κιβωτού του Κόσμου και τη χορωδία του ΚΕΠΕ Αριστοτέλειου με κουκλοθεατρικές δράσεις και μουσικοκινητικά δρώμενα.

Στις 13.00 πλατεία Αγίου Νικολάου «Ένα άστρο λαμπρό» από τη γυναικεία Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Στις 17.00 στο Αχίλλειον «Ο Καραγκιόζης Μυλωνάς και οι Καλικάντζαροι» από το Θεσσαλικό θέατρο Σκιών του Παναγιώτη Φιλιππίδη. Είσοδος 2 ευρώ.

Στις 18.00 θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής «Ονειροταξιδευτής Christmas edition» από τη Δημοτική Σχολή Χορού. Είσοδος 2 ευρώ.

Στις 18.00 δημοτικό θέατρο Νέας Ιωνίας «Μια αγκαλιά γεμάτη αγάπη» Χριστουγεννιάτικη μουσική παράσταση από το Ωδείο «Μελωτρόπιο» και την Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου «Sempre Viva». Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Βόλου. Για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Βόλου.

Προτάσεις για όλους

Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 18.00 στην πλατεία Αγίου Νικολάου «Τρίγωνα Κάλαντα» από το 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας.

Στις 18.30 πλατεία Αγίου Νικολάου «Μελωδίες γιορτινές» από το 10ο Γυμνάσιο Βόλου και το 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας.

Στις 20.00 στο θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής «Βυζαντινοί Ύμνοι Χριστουγέννων» με τον Χορό Ψαλτριών «Άι Άδουσαι». Είσοδος 2 ευρώ.

Στις 21.30 στο Αχίλλειον προβάλλεται η ταινία «Ανεκπλήρωτος γάμος».

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στις 18.00 πλατεία Αγίου Νικολάου, «Χριστούγεννα στην Ελλάδα» από την παραδοσιακή χορωδία του Πολιτιστικού & Αθλητικού Συλλόγου Αγ. Γεωργίου Βόλου.

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 18.00 πλατεία Αγίου Νικολάου «Υμνοι Αγάπης» από την ορχήστρα της σοφίτας του «Αξιον Εστί».

Στις 18.30 πλατεία Αγίου Νικολάου «Παραδοσιακά Κάλαντα» από την παιδική χορωδία της Μουσικής Σχολής «Τραγουδάρα».

Στις 19.00 Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας «Χριστουγεννιάτικη παραμυθο-συνάντηση» από το ΚΔΑΠ Βασδέκειο της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ σε συνεργασία με το 4ο & το 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Προαιρετικά, αντί εισιτηρίου τρόφιμα για το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Στις 21.15 θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής «Τα δώρα των Χριστουγέννων» από τις Ευσταθία και Ερρικα Πατρικίου. Μουσική παράσταση. Είσοδος 2 ευρώ.

Στις 21.00 εκθεσιακός πολυχώρος δήμου Βόλου (Πεδίον του Άρεως) «Συναυλία με τον Γιάννη Πλούταρχο». Είσοδος 7 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων στον «Δίαυλο», Σκενδεράνη 11, Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 -14.00 & 18.00 -20.00.

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 17.00 πλατεία Αγίου Νικολάου ανοιχτή παρουσίαση χριστουγεννιάτικων δημιουργιών από τους μαθητές του Εργαστηρίου Εικαστικών Κατασκευών με Χαρτοπολτό, του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων & Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.

Στις 18.00 πλατεία Αγίου Νικολάου «Το μήνυμα της Αγάπης» από το 4ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας και το Γυμνάσιο Ιωλκού.

Στις 18.30 πλατεία Αγίου Νικολάου «Μελωδικά Χριστούγεννα» από την παιδική και εφηβική χορωδία του στούντιο φωνητικής τέχνης «Ιόλη».

Στις 19.00 πλατεία Αγίου Νικολάου «Παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια» από τη χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «Το Εγγλεζονήσι».

Στις 19.00 το «9o Argo Film Festival» στο Αχίλλειον. Αποκαλυπτήρια του «Vollywood Star» -φόρο τιμής στους παλιούς ηθοποιούς του Ελληνικού Κινηματογράφου. Είσοδος ελεύθερη, με προαιρετική ενίσχυση υπέρ ευαγών ιδρυμάτων.

Στις 20.00 – 22.00 στην Κουμουνδούρου – Ερμού μουσική σκηνή στην πόλη – «Φώτης Τάμπας» – έντεχνη μουσική.

Στις 22.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας «Ένας καλλιτέχνης… γεννιέται». Εγκαίνια εορταστικής έκθεσης ζωγραφικής. Διάρκεια έως 17/1/2020.

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 11.00 πλατεία Αγίου Νικολάου «Χριστουγεννιάτικα τραγούδια» από τα παιδιά του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

Στις 18.00 πλατεία Αγίου Νικολάου «Μουσικά εορταστικά μονοπάτια» από τον Μουσικό Όμιλο Στυλίδας.

Στις 18.30 πλατεία Αγίου Νικολάου «Χριστουγεννιάτικα τραγούδια» από την παιδική χορωδία του Ωδείου Παλάσκα.

Στις 19.00 στο Αχίλλειον «9o Argo Film Festival» Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.

Στις 20.00 Δίαυλος εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας από τους μαθητές του Β’ και Γ’ κύκλου των Εργαστηρίων Φωτογραφίας του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων & Ενηλίκων.

Στις 20.00 Κουμουνδούρου – Ερμού μουσική σκηνή στην πόλη – «Απόστολος Μόσσιος And the Band» σε μουσικές pop-rock.

Στις 21.00 Αχίλλειον «Στο Χριστό στο Κάστρο» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από το θεατρικό εργαστήρι. Είσοδος 2 ευρώ.

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 21.30 Μεταξουργείο «Έτσι είναι η ζωή».

Στις 21.30 δημοτικό θέατρο Νέας Ιωνίας μουσική παράσταση με τον Στέφανο Κάκκο & τον Δημήτρη Παραρά. Είσοδος 2 ευρώ.

Στις 11.00 και 18.00 Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας «Μία απίθανη Χριστουγεννιάτικη Φάρσα». Θεατρική παράσταση. Είσοδος ελεύθερη, με προαιρετική ενίσχυση υπέρ ευαγών ιδρυμάτων.

Στις 12.00 πλατεία Αγίου Νικολάου «Κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα» από τη Χορωδία και την Παραδοσιακή Ορχήστρα «Ιωνία».

Στις 19.00 θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει». Παιδική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου. Είσοδος 3 ευρώ και 8 ευρώ.

Στις 19.00 Αχίλλειον «Στο Χριστό στο Κάστρο» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Είσοδος 2 ευρώ.

Περιμένοντας τα Χριστούγεννα

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 19.30 Αχίλλειον «Ταξιδεύοντας μουσικά στην Ελλάδα», συναυλία με την Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου Μαγνησίας. Είσοδος 2 ευρώ.

Στις 11.00 πλατεία Αγίου Νικολάου «Βυζαντινοί Υμνοι Χριστουγέννων» από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Στις 11.30 Παλαιά Ηλεκτρική «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει». Παιδική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Είσοδος 3 ευρώ & 8 ευρώ.

Στις 12.00 πλατεία Αγίου Νικολάου Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης.

Στις 17.00 πλατεία Αγίου Νικολάου «Φτιάχνω τη ζωή τραγούδι» από τη Χορωδία «Δημητριάς» της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Στις 17.00 στο Αχίλλειον Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από την Κιβωτό του Κόσμου – Βόλου, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Στις 19.00 στο Αχίλλειον «Στο Χριστό στο Κάστρο». Είσοδος 2 ευρώ.

Στις 20.00 στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας «Τα σύμπαντα γιορτάζουνε». Συμμετέχουν οι χορωδίες του 10ου Γυμνασίου Βόλου, του 2ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας και η σχολή χορού Break a Move. Είσοδος 2 ευρώ.

Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στις 18.00 στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας «Βιτρίνα ονείρων» χοροθεατρική παράσταση από τους μαθητές του Αξιον Εστί. Είσοδος ελεύθερη, με προαιρετική ενίσχυση υπέρ ευαγών ιδρυμάτων.

Στις 19.00 στον πεζόδρομο Ερμού (Αγιος Νικόλαος) δωρεάν φαγητό για όλους. Ευγενική χορηγία των καταστηματαρχών με μουσική από το συγκρότημα «Διπλοπενιές».

Στις 20.00 Κουμουνδούρου – Ερμού, μουσική σκηνή στην πόλη – Φιλαρμονική Δήμου Βόλου. Τραγουδούν: Κωνσταντίνος Ζεμπίλας – Έρρικα Πατρικίου – Δέσποινα Σβερώνη.

Στις 21.30 Αχίλλειον «Έτσι είναι η ζωή». Κινηματογραφική κοινότητα Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Την Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, 11.00 στη Νέα Ιωνία και το κέντρο της πόλης τα Κάλαντα ηχούν από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βόλου.

Στις 12.00 πλατεία Αγίου Νικολάου γιορτή των παιδιών με πολλές εκπλήξεις και Χριστουγεννιάτικα κεράσματα από τους Σπουδαστές Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου. Συμμετέχει η σχολή χορού Dance Studio

Στις 12.00 Νέα Ιωνία (στους κεντρικούς δρόμους) «Χριστός ’γεννέθεν». Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα του Πόντου από την Ενωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας.

Στις 13.00 μέσα στην πόλη «Πηλιορείτικοι ζουρνάδες». Παρέα χορεύουν και τραγουδούν μέλη του Χορευτικού Συλλόγου Βόλου.

Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στις 18.00 πλατεία Αγίου Νικολάου «Παραδοσιακοί χοροί Μακεδονίας» από τον Σύλλογο Μακεδόνων Βόλου «Μ. Αλέξανδρος».

Στις 19.00 μέσα στην πόλη «Το έθιμο της Καμήλας» από τον Σύλλογο Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Στις 20.00 Κουμουνδούρου – Ερμού μουσική σκηνή στην πόλη – «Brandy Σουαρέ» σε μουσικές swing – jazz – soul.

Στις 20.00 δημοτικό θέατρο Νέας Ιωνίας «Η κυρά μας η μαμμή» από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου. Είσοδος 2 ευρώ.

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στις 12.00 Νέα Ιωνία (στους κεντρικούς δρόμους) «Ο Πουρπούρης» Χριστουγεννιάτικο έθιμο της Ανατολικής Θράκης από τον Χορευτικό Σύλλογο Ν. Ιωνίας Βόλου.

Στις 17.30 πλατεία Αγίου Νικολάου «Φέρτε μας κρασί να πιούμε και του χρόνου να σας πούμε» από τον Αγροτικό, Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Φυτόκου Μαγνησίας.

Λίγο πριν την Πρωτοχρονιά

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου στις 12.00 πλατεία Αγίου Νικολάου «Χριστουγεννιάτικες Αθιβολές» από την Κρητική Αδελφότητα Βόλου «Το Αρκάδι».

Στις 12.30 πλατεία Αγίου Νικολάου «Θάλασσά μου και στεριά μου». Παραδοσιακοί χοροί από τη Σάμο, την Ικαρία, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Νοτίου Πηλίου: Πολιτιστικός Σύλλογος Αργαλαστής «Τα Σπάλαθρα», Πολιτιστικός Σύλλογος Μηλίνας «Φιλοκτήται» και Πολιτιστικός Σύλλογος Ξινόβρυσης.

Στις 12.30 Κουμουνδούρου – Ερμού μουσική σκηνή στην πόλη – «Appartia» σε μουσικές rock – pop-έντεχνο.

Στις 17.00 μέσα στην πόλη «4ο Volos Santa Run» 2019.

Στις 17.00 πλατεία Αγίου Νικολάου «Παραδοσιακοί χοροί» από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Βόλου & Νέας Αγχιάλου.

Στις 17.00 Αχίλλειον «Ο Μανωλιός στην πόλη και η Ρόζι στο χωριό» Παιδική παράσταση από τον θεατρικό θίασο «Θεατρίνη» Βόλου. Είσοδος 5 ευρώ.

Στις 21.00 Παλαιά Ηλεκτρική «Το σακάκι που βελάζει» του Στανισλάβ Στρατίεβ. Νέα παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου.

Επίσης στις 11.00 δημοτικό θέατρο Νέας Ιωνίας «Τα απαγορευμένα Χριστούγεννα» από το Θεσσαλικό θέατρο Σκιών του Παναγιώτη Φιλιππίδη. Είσοδος 2 ευρώ.

Στις 12.00 πλατεία Αγίου Νικολάου «Ο Πουρπούρης» Χριστουγεννιάτικο έθιμο της Ανατολικής Θράκης. Από το Χοροστέκι ΕΔΡΑΜΕ.

Στις 13.00 πλατεία Αγίου Νικολάου «Ούλ’ εντάμαν» από την Ενωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας

Στις 17.00 πλατεία Αγίου Νικολάου «Παραδοσιακοί χοροί» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βόλου «Διαδρομή» Αγίας Αικατερίνης.

Στις 17.30 Αχίλλειον «Χριστουγεννιάτικο Πιανοπαραμύθι» μουσικό παραμύθι. Είσοδος ελεύθερη, με προαιρετική ενίσχυση υπέρ ευαγών ιδρυμάτων.

Στις 18.00 πλατεία Αγίου Νικολάου «Γεροσύνη, καλοσύνη, όλο μάλαμα κι ασήμι» από την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «Ίωνες».

Στις 20.00 Παλιά Ηλεκτρική «Το σακάκι που βελάζει» παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου.

Την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 18.00 Μεταξουργείο Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των ωφελουμένων του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου. Είσοδος ελεύθερη

Στις 18.00 πλατεία Αγίου Νικολάου «Λαγούτο, τσίπουρο, βιολί χοροί από Ανατολή… κοπιάστε να κεράσουμε παρέα να γιορτάσουμε» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Εγγλεζονήσι».

Στις 17.30 πλατεία Αγίου Νικολάου«Παραδοσιακοί χοροί Θεσσαλίας» από τον Σύλλογο Οξυωτών Νέας Αγχιάλου.

Στις 18.00 Κουμουνδούρου – Ερμού Street Party με live Rosanna Mailan Sevila. DJ Estelio EL Social. Συμμετέχει η σχολή χορού Ιndependance Studio Βόλος.

Την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου, 12.00 πλατεία Αγίου Νικολάου «Classic Christmas» εορταστική συναυλία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βόλου. Συμμετέχουν: Κατερίνα Αποστολοπούλου και Ερρικα Πατρικίου.

Οι εκδηλώσεις της νέας χρονιάς

Την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου στις 18.00 Αχίλλειον κωμική παράσταση για παιδιά γεμάτη μαγεία από την ομάδα Magello Show. Είσοδος 2 ευρώ.

Στις 21.00 Παλαιά Ηλεκτρική «Το σακάκι που βελάζει» παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου.

Στις 21.30 Μεταξουργείο «Κλέφτες καταστημάτων» Κινηματογραφική κοινότητα Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.

Το Σάββατο 4 Ιανουαρίου στις 21.00 Παλιά Ηλεκτρική «Το σακάκι που βελάζει» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου.

Στις 20.00 Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας «4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών» Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου. Είσοδος ελεύθερη, με προαιρετική ενίσχυση υπέρ ευαγών ιδρυμάτων. Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στις 12.00 Αχίλλειον «Ο Καραγκιόζης και η νύχτα των Καλικαντζάρων». Θέατρο Σκιών Χρήστου Στανίση. Είσοδος 2 ευρώ.

Στις 20.00 Παλαιά Ηλεκτρική «Το σακάκι που βελάζει». Νέα παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου.

Στις 20.00 Κουμουνδούρου – Ερμού μουσική σκηνή στην πόλη – «On the Rock’s» σε μουσικές μελωδικού rock – hard rock.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου