ΤΟΠΙΚΑ

Χριστουγεννιάτικο εργοτάξιο ο Βόλος 20 ημέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα

χριστουγεννιάτικο-εργοτάξιο-ο-βόλος-20-308210

Οργασμός εργασιών για τον γιορτινό διάκοσμο της πόλης, 20 ημέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα

Χριστουγεννιάτικο… εργοτάξιο θυμίζει ο Βόλος, με τα συνεργεία να εργάζονται πυρετωδώς για την τοποθέτηση του γιορτινού διάκοσμου, 20 ημέρες σχεδόν πριν την επίσημη πρεμιέρα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και το άναμμα των φώτων.

Ηδη στην πλατεία Πανεπιστημίου έχει στηθεί η κατασκευή, στην οποία θα φιλοξενηθεί το θεματικό πάρκο «Ο κόσμος των δεινοσαύρων». Ο εντυπωσιακός τυραννόσαυρος Ρεξ, με ύψος που φθάνει τα έξι μέτρα(!) και η… παρέα των υπολοίπων προϊστορικών δεινοσαύρων, θα γυρίσουν πίσω την κλεψύδρα του χρόνου. Το πάρκο θα λειτουργήσει από 1η Δεκεμβρίου προσφέροντας σε μικρούς, αλλά και σε μεγάλους που νιώθουν παιδιά την εμπειρία της γνωριμίας με τα πλάσματα που κάποτε κυριαρχούσαν στη Γη.

Αλλά και στον χώρο απέναντι από το Δημαρχείο και τον νέο κυκλικό κόμβο έχει ήδη ξεκινήσει να στήνεται το ψηλότερο στην Ελλάδα χριστουγεννιάτικο δέντρο, όπως και η βάση από την οποία θα ξεκινά το… ταξίδι του ο ιπτάμενος Αη Βασίλης πάνω από τον δρόμο.

Πυρετώδεις εργασίες και στο χωριό του Αη Βασίλη, όπου έχουν ήδη στηθεί τα ξύλινα σπιτάκια που θα λειτουργήσουν ως εκθετήρια αλλά τα πρώτα παιχνίδια.

Συνεργεία του Δήμου εργάζονται πυρετωδώς για την εγκατάσταση του μπλε ουρανού, αλλά και των φώτων στα δέντρα και παράλληλα η Αργώ προετοιμάζεται για να «πρωταγωνιστήσει» για μία ακόμη φορά στην πρεμιέρα των γιορτινών εκδηλώσεων.

Συνολικά τριάντα δύο ημέρες, από τις 3 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 5 Ιανουαρίου 2020, 145 εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους που θέλουν να ξανανιώσουν παιδιά, συνθέτουν το φετινό πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων που θα υλοποιηθεί και φέτος στον Βόλο.

Το εναρκτήριο λάκτισμα θα δοθεί την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην παραλία μπροστά στο Ηρώο. Τα αστέρια που θα πατήσουν το κουμπί για την φωταγώγηση της πόλης θα είναι η Δέσποινα Βανδή και ο Χρήστος Μάστορας με τις Μέλισσες, ενώ μέρος θα λάβουν η Συμφωνική Ορχήστρα και οι χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου Βόλου υπό τη διεύθυνση του Ιωακείμ Μπαλτσαβιά και στο τραγούδι τη Σύλβια Τσιαμπανάκου.

Το πλούσιο καθημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, εκ των οποίων και παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, κινηματογραφικές προβολές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, εκθέσεις και μουσικά stage που φέτος δεν θα βρίσκονται σε τροχούς αλλά θα στηθούν σε σταθερά σημεία στην πόλη.

Στα hightlight της φετινής εορταστικής περιόδου θα είναι ο αγαπημένος Πλούταρχος που θα τραγουδήσει μεταξύ 15 και 19 Δεκεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Βόλου για φιλανθρωπικό σκοπό.

Επίσης η βραδιά των φαναριών και φέτος θα πλαισιωθεί από επίσημους προσκεκλημένους. «Ενα φως, μια ευχή» θα στείλουν στον ουρανό μαζί με χιλιάδες κόσμο ο Ηλίας Καμπακάκης και η Josephine.

Μέσα από τις εκδηλώσεις κάθε χρόνο υποστηρίζονται οικονομικά ιδρύματα της πόλης. Φέτος τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ του Ορφανοτροφείου Βόλου, της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων ΕΛΕΠΑΠ, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η Πίστη», του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Φλόγα», του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος» και της Κουζίνας Αλληλεγγύης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου