ΤΟΠΙΚΑ

Στα δύο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στον Βόλο

στα-δύο-πασοκ-κιναλ-στον-βόλο-293896

Εν μέσω εσωκομματικών αναταράξεων, μεταβαίνουν σήμερα στην Αθήνα πενήντα σύνεδροι- Θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης θέτουν στελέχη του χώρου

Καζάνι που «βράζει» ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ στον Βόλο. Το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που ξεκινά σήμερα στις 5 το απόγευμα στο ΣΕΦ με ομιλία της Φώφης Γεννηματά και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή στις 5 το απόγευμα, έχει «διχάσει» τα κομματικά στελέχη με τους μεν προεδρικούς να υποστηρίζουν την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να «ξεκαθαρίσει» το τοπίο όσον αφορά τους διακριτούς ρόλους μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ, και τους υπόλοιπους να διαφωνούν κυρίως για τη στόχευση του συνεδρίου, στο οποίο δεν προβλέπεται καμία εκλογική διαδικασία, παρά μόνο η τροποποίηση του τελευταίου καταστατικού που είχε το ΠΑΣΟΚ, πριν την ενεργό δράση… αναλάβει το Κίνημα Αλλαγής.

Από τον Βόλο με βάση τις αποφάσεις που έλαβε η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου θα συμμετέχουν 50 σύνεδροι, χωρίς εκλογικές διαδικασίες, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Το «εισιτήριο» για τη συμμετοχή τους, να είχαν εκλεγεί σύνεδροι στο τελευταίο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και στο τελευταίο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ.

Ηδη πολλά από τα στελέχη του κόμματος τοπικά έχουν αποκηρύξει το συνέδριο που προκήρυξε η κυρία Γεννηματά πριν τέσσερις εβδομάδες και δεν αναμένεται να μεταβούν στην Αθήνα, θεωρώντας τη διαδικασία «παρωδία» που έχει στόχο απλά να επιβεβαιώσει στην προεδρία την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σακκόπουλος, υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ στις τελευταίες εθνικές εκλογές, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις το Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ και με ανάρτησή του στο FB δημοσίευσε ότι δεν θα παραβρεθεί. « Η μόνη ενημέρωση που είχε η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ ήταν οι αποφάσεις της ΚΟΕΣ. Εκτιμώ πως όλα γίνονται για να κατεβούν «ρολά» και επίσημα στα όργανα του ΠΑΣΟΚ. Εύχομαι να διαψευστώ, εάν όμως οδεύουμε σε κάτι τέτοιο, καλό είναι να το κάνουμε με αξιοπρέπεια και όχι έτσι. Ο χώρος μας αξίζει καλύτερη πορεία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σακκόπουλος.

Επίσης καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως υπάρχουν και άλλα μέλη και στελέχη προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, το ΚΗ.ΔΙ.ΣΟ (το κόμμα που ίδρυσε ο Γιώργος Παπανδρέου), είτε από τον στενό πυρήνα του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, τα οποία αναμένεται να «μποϊκοτάρουν» τη διαδικασία και δεν θα συμμετέχουν στο συνέδριο.

Από τον Βόλο πάντως θα ξεκινήσει ένα λεωφορείο αύριο το πρωί για την Αθήνα μεταφέροντας τους συνέδρους, οι οποίοι θα συμμετέχουν στη δεύτερη μέρα του συνεδρίου προκειμένου να ψηφίσουν για τις αλλαγές στο καταστατικό.

Διακινείται ψήφισμα

Στο μεταξύ στον Βόλο τις τελευταίες μέρες βρίσκονταν σε εξέλιξη συλλογή υπογραφών σε ψήφισμα που φέρει την υπογραφή του πρώην υπουργού Παύλου Γερουλάνου, στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Η ομάδα στελεχών, μελών και φίλων που υπογράφει το κείμενο ζητά τη διεξαγωγή τακτικού, ανοικτού, δημοκρατικού Συνεδρίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με εκλεγμένους συνέδρους, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020, για να συζητηθούν και να αποφασιστούν, όπως τονίζεται, η στρατηγική του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο τρόπος συνδρομής και λειτουργίας του σε σχέση με το Κίνημα Αλλαγής, οι θέσεις και προτάσεις του για την ελληνική κοινωνία και τέλος τη μη λήψη οποιασδήποτε καταστατικής και δεσμευτικής απόφασης από το διορισμένο συνέδριο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου