ΤΟΠΙΚΑ

Κοντά σε όσους έχουν ανάγκη

κοντά-σε-όσους-έχουν-ανάγκη-312657

Εκκληση για εθελοντές εκπαιδευτικούς και τρόφιμα από το στέκι αλληλεγγύης για όλους

Αυξάνονται κατακόρυφα οι ανάγκες που αντιμετωπίζει το στέκι αλληλεγγύης για όλους, με τα αιτήματα για βοήθεια να πολλαπλασιάζονται από δεκάδες οικογένειες που έχουν διαβεί το κατώφλι της φτώχειας.

Εκκληση απευθύνει η συντονίστρια της δομής Μαρία Νεοφώτιστου μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, υπογραμμίζοντας ότι έχουν αδειάσει οι αποθήκες τροφίμων, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη, τη δεδομένη χρονική περίοδο, η κάλυψη των πολυάριθμων αιτημάτων που καταγράφονται.

«Εχουμε ανάγκη από παιδικό γάλα εβαπορέ, πέρα από τα όσπρια και τα ζυμαρικά, το λάδι, το αλεύρι, τη ζάχαρη» αναφέρει η συντονίστρια και προσθέτει ότι εξίσου αναγκαία είναι τα ρούχα που προορίζονται να καλύψουν τις ανάγκες παιδιών. Η μείωση των προσφορών σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης προβληματίζει ιδιαίτερα τους υπεύθυνους, που προγραμματίζουν εξόρμηση για τη συγκέντρωση τροφίμων.

Δεκάδες οικογένειες ζητούν βοήθεια από το στέκι αλληλεγγύης, λίγο αλεύρι, ένα πακέτο όσπρια, λίγη ζάχαρη για τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα να είναι διαρκείς οι ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν. Παράλληλα η κ. Νεοφώτιστου υπογραμμίζει ότι είναι απαραίτητοι οι εκπαιδευτικοί, φιλόλογοι, μαθηματικοί και δάσκαλοι, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές που έχουν ανάγκη από ενισχυτική διδασκαλία, καλώντας όσους έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν την προσπάθεια.

Το στέκι αλληλεγγύης για όλους βρίσκεται στη διεύθυνση Μαγνησίας 6 με Δημοκρατίας στη Νέα Ιωνία με ώρες λειτουργίας από Δευτέρα ώς Παρασκευή 6 με 8 το απόγευμα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου