ΤΟΠΙΚΑ

Ληστές «φυλάκισαν» ηλικιωμένη

ληστές-φυλάκισαν-ηλικιωμένη-422388

Νέος φάκελος ληστείας κουκουλοφόρων σε βάρος μοναχικής ηλικιωμένης γυναίκας άνοιξε για την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Μετά τη μεγάλη επιτυχία της Ασφάλειας στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, η οποία εξάρθρωσε το διαβόητο κύκλωμα των «ληστών με τα μαύρα» που οργίαζαν επί μήνες σε μονοκατοικίες ηλικιωμένων στο Βόλο, βασανίζοντάς τους και οδηγώντας θύματά τους ακόμη και στο θάνατο, μία 80χρονη στη Νταμούχαρη έζησε δραματικές ώρες στα χέρια επικίνδυνων εισβολέων στο σπίτι της.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Πρώτες πρωινές ώρες προχθές δύο άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, παραβίασαν παράθυρο μονοκατοικίας, όπου διαμένει μόνη της η 80χρονη.

Η ηλικιωμένη τρομοκρατήθηκε και πανικόβλητη από το βίαιη διακοπή του ύπνου της παρακολουθούσε τους δύο κουκουλοφόρους να της ζητούν επίμονα να τους παραδώσει χρήματα. Η 80χρονη έμεινε αποσβολωμένη να τους κοιτά και ανήμπορη να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στους δύο επικίνδυνους κακοποιούς, οδηγήθηκε με τη βία στην τουαλέτα της μονοκατοικίας της.

Στο μικρό δωματιάκι την κλείδωσαν οι δύο ληστές, αφήνοντάς την να παρακολουθεί επί ώρες τους θορύβους από τις «ανασκαφές» που επιχειρούσαν σε όλους τους χώρους και όλα τα έπιπλα του σπιτιού.

Έχοντας όλο το χρόνο στη διάθεσή τους, καθώς κανείς δεν ήταν εύκολο να αντιληφθεί την παρουσία των δραστών μέσα στο σπίτι της γιαγιούλας, οι δύο ληστές ερεύνησαν όλα τα δωμάτια και εντόπισαν χρηματικό ποσό 3.500 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ.

Φεύγοντας από το σπίτι άρπαξαν τις δύο συσκευές σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, ώστε ακόμη και αν η ηλικιωμένη κατάφερνε να εξέλθει από τη «φυλακή» να μην έχει τη δυνατότητα επικοινωνίας.

Από τα ξημερώματα η 80χρονη κατάφερε να ελευθερωθεί από την τουαλέτα το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Και αυτό χάρη σε επίσκεψη οικείου προσώπου της, και υπέστη σοκ στην ακατάστατη εικόνα που παρουσίαζαν τα δωμάτια του σπιτιού.

Η ηλικιωμένη έμεινε περισσότερες από 12 ώρες αβοήθητη, αφού κανείς δεν μπορούσε να ακούσει την εξαντλημένη φωνή της όταν καλούσε διαρκώς σε βοήθεια.

Οι δύο ληστές τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου