ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα η κηδεία του γνωστού Βολιώτη ψυχίατρου Μάριου Κωστακόπουλου

σήμερα-η-κηδεία-του-γνωστού-βολιώτη-ψυ-347413

Εφυγε πλήρης ημερών γνωστός Βολιώτης νευρολόγος ψυχίατρος. Ο Μάριος Κωστακόπουλος εξέπνευσε σε ηλικία 92 ετών προχθές στη μία τα ξημερώματα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο δεκαήμερο με σοβαρά προβλήματα υγείας. Το τραγικό άγγελμα του θανάτου τους σκόρπισε απέραντη θλίψη.

Επρόκειτο για έναν εξαίρετο επιστήμονα, έναν σπουδαίο άνθρωπο, κάτι που φαινόταν ιδιαίτερα από την επαφή που είχε με τους ασθενείς. Μέχρι και πριν από δέκα χρόνια υπήρχαν ακόμη ασθενείς του που του τηλεφωνούσαν, διατύπωναν τα προβλήματά τους και τον συμβουλεύονταν.

Συνάδελφοί του έκαναν λόγο για έναν σπουδαίο ιατρό.

Ο Μάριος Κωστακόπουλος γεννήθηκε στη Γατζέα. Πέρασε στην Ιατρική Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία. Ως νευρολόγος ψυχίατρος εργάστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της Γερμανίας και κυρίως στο Μπόχουμ που υπηρέτησε ως επιμελητής.

Στο εξωτερικό παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά, τη Νάταλι η οποία είναι πολιτικός μηχανικός και τον Νικόλαο που είναι επιχειρηματίας.

Στην Ελλάδα επέστρεψε στα τέλη της δεκαετίας του ‘60. Αρχικώς διέμεινε στην Αθήνα όπου διατηρούσε ιατρείο στο Κολωνάκι και παράλληλα εργαζόταν και στο Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας».

Στον Βόλο επέστρεψε στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 οπότε άνοιξε ιδιωτικό ιατρείο στην Καρτάλη με Σωκράτους. Διατήρησε το ιατρείο του μέχρι και τη συνταξιοδότησή του.

Ανθρωποι που τον γνώρισαν είπαν ότι ήταν δυναμικός χαρακτήρας, πολυταξιδεμένος, με γνώσεις, ενώ είχε ιδιαίτερη αγάπη στη μουσική.

Είχε διαύγεια πνεύματος μέχρι και πρόσφατα. Τα προβλήματα με την υγεία του όμως λόγω του γήρατος επιδεινώθηκαν και την προηγούμενη Παρασκευή διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και εισήχθη στη Β’ Παθολογική Κλινική, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Συγγενείς και φίλοι θα τον οδηγήσουν στην τελευταία του κατοικία σήμερα στις 12 το μεσημέρι από τον Αγιο Νικόλαο Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου