ΤΟΠΙΚΑ

Προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενη ρύπανση περιβάλλοντος

προκαταρκτική-εξέταση-για-ενδεχόμεν-347553

Μετά τη μήνυση, που κατέθεσε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Βόλου μετά τη μήνυση, που κατέθεσε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη στα τέλη Αυγούστου κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για ρύπανση περιβάλλοντος.

Η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στον πταισματοδίκη να λάβει ανωμοτί καταθέσεις, ενώ στον φάκελο της υπόθεσης επισύναψε όλα τα έγγραφα, που προσκόμισε η αντιπεριφερειάρχης.

Η κ. Κολυνδρίνη είχε προσκομίσει στην Εισαγγελία Βόλου τα στοιχεία των ελέγχων του Κλιμάκιου Ελέγχου Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και στη μηνυτήρια αναφορά της στρεφόταν κατά δύο μεγάλων βιομηχανιών του Βόλου, που τις ονομάτιζε.

«Μετά την ολοκλήρωση συνεχών ελέγχων από το Κλιμάκιο Ελέγχου Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, μετά από συνεχείς ελέγχους από τη Διεύθυνση Βιομηχανίας, που ξεκινούν από έναν χρόνο πριν σχεδόν, κοινοποιήθηκαν στην Εισαγγελία, με σχετική μηνυτήρια αναφορά, στοιχεία από τις εκθέσεις της αυτοψίας των ελεγκτών και των επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Μάλιστα τις εκθέσεις συνυπογράφει και ο γραμματέας Περιβάλλοντος του υπουργείου προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν ποινικές ευθύνες μεγάλων βιομηχανιών της περιοχής, μέσω των οποίων «εγκλωβίζεται» η πόλη του Βόλου», είχε δηλώσει τότε η αντιπεριφερειάρχης για τα στοιχεία που είχαν περιληφθεί στη μήνυση.

Ερωτηθείσα αν από τα στοιχεία προκύπτει παράβαση και υποβάθμιση περιβάλλοντος η κ. Κολυνδρίνη είχε πει ότι «το ποινικό κομμάτι δεν έχει να κάνει με τον έλεγχο και τις διαδικασίες που ακολουθούμε ως περιφερειακή διοίκηση, είναι τελείως διαφορετικό. Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της κι εμείς κάνουμε τη δική μας δουλειά, που είναι να ελέγχουμε βάσει της ΑΕΠΟ, με την οποία δεν συμφωνούμε. Αλλά επειδή δε μπορούμε να την τροποποιήσουμε προς στιγμήν, το ζητάμε και είναι θέμα κυβέρνησης να το κάνει, ελέγχουμε».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου