ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή του αθλητισμού στα σχολεία της Μαγνησίας

γιορτή-του-αθλητισμού-στα-σχολεία-της-359945

Στο «Βάκης Παρασκευόπουλος» η κεντρική αθλητική εκδήλωση για τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας – Μόλις δύο ώρες την εβδομάδα η φυσική αγωγή στα σχολεία

Με το σύνθημα «Αγαπώ την άθληση – Αγαπώ την υγεία μου» το σύνολο των σχολείων της Μαγνησίας συμμετέχει σήμερα ενεργά στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, που συμπίπτει και με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Σε όλα τα σχολεία, από το Δημοτικό μέχρι το Γυμνάσιο και το Λύκειο, σήμερα δεν θα γίνουν μαθήματα. Το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων θα αντικατασταθεί από αθλητικές δράσεις σε κάθε σχολική μονάδα ή κατά ομάδες σχολείων σε συνεργασία με αθλητικούς συλλόγους.

Οι μαθητές θα κληθούν να συμμετέχουν σε αερόβιες δραστηριότητες όπως βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορό, αλλά και σε ομαδικά – ατομικά αθλήματα όπως καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του γραφείου Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σταμάτη Μπένη, η κεντρική εκδήλωση στο πλαίσιο της ημέρας θα γίνει στο Κλειστό Γυμναστήριο «Βάκης Παρασκευόπουλος», όπου από τις 9 το πρωί έως και τις 11:30 οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μη διαδεδομένα αθλήματα, όπως το τζούντο, το μπάντμιντον, την αγωνιστική αναρρίχηση. Συνολικά 120 μαθητές θα συμμετέχουν σε δράσεις γνωριμίας με τα συγκεκριμένα αθλήματα.

«Στόχος μας είναι να ενεργοποιηθούν οι μαθητές μέσα από τις σχολικές αθλητικές δραστηριότητες και να ακολουθήσουν έναν υγιή τρόπο ζωής μέσα από την άσκηση που θα τους βοηθήσει τόσο στη φυσική τους κατάσταση, όσο και στην ψυχική τους ισορροπία», επεσήμανε ο κ. Μπένης.

Απέχουμε από τα ευρωπαϊκά πρότυπα

Παρά τα αναγνωρισμένη οφέλη της άσκησης σε κάθε ηλικία, πόσο μάλλον στην παιδική και εφηβική, στα σχολεία η φυσική αγωγή φαίνεται να έχει μπει σε δεύτερη μοίρα. Μόλις δύο ώρες την εβδομάδα υπάρχει μάθημα φυσικής αγωγής στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, ενώ στη β’ τάξη του Λυκείου το ωρολόγιο πρόγραμμα προβλέπει μία ώρα φυσική αγωγή την εβδομάδα.

Την ίδια ώρα οι κατευθύνσεις που δίνονται μέσα από ευρωπαϊκές οδηγίες υποστηρίζουν ότι είναι απαραίτητο το μάθημα της φυσικής αγωγής στα σχολεία για τουλάχιστον τρεις ώρες εβδομαδιαίως.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου