Καταγγελίες για επιχείρηση «ύποπτη» για καύση πλαστικού

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-16, 15:30:30
Καταγγελίες για επιχείρηση «ύποπτη» για καύση πλαστικού

Φέρεται να λειτουργεί σε απόσταση αναπνοής από την πόλη του Βόλου καίγοντας πλαστικό και ελαστικά

 

Ανώνυμη καταγγελία για αυθαίρετη λειτουργία μονάδας στον ιστό του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου, η οποία φέρεται να καίει διάφορα ρυπογόνα για το περιβάλλον υλικά, όπως πλαστικό που επιβαρύνει την ατμόσφαιρα, έχουν περιέλθει τις τελευταίες μέρες σε γνώση τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι ανώνυμοι συντάκτες της καταγγελίας, που πιθανότατα είναι κάτοικοι της περιοχής που υποδεικνύεται ως έδρα της μονάδας, στην επιστολή τους μιλούν για μία «επιχείρηση - φάντασμα» η οποία δεν φέρει καμία επωνυμία, λειτουργεί κυρίως νυχτερινές ώρες και πάντα με τις πόρτες κλειστές.

Η επίμαχη επιχείρηση φέρεται να χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη παλιά νάιλον, τα οποία ξεφορτώνονται το βράδυ από φορτηγά που πηγαινοέρχονται στο εργοστάσιο. Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, κατά τη διάρκεια της παραγωγής η μυρωδιά που αναδίδεται από το εργοστάσιο παραπέμπει σε καμένο πλαστικό και καμένο ελαστικό που είναι ιδιαίτερα έντονη νυχτερινές ώρες, Σαββατοκύριακα και αργίες.

Προς επίρρωση των όσων καταγγέλλονται, οι ανώνυμοι συντάκτες της επιστολής έχουν μάλιστα επισυνάψει και σχετικό φωτογραφικό υλικό, στο οποίο αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι υφίσταται λειτουργία μονάδας, άγνωστο κάτω υπό ποιες συνθήκες.

Αυτός ως φαίνεται είναι και ο βασικότερος λόγος που κινητοποίησε τους καταγγέλλοντες οι οποίοι μέσα από την αποστολή σχετικού υλικού, ουσιαστικά «χτυπούν καμπανάκι» διερωτώμενοι αν έχει «ξεσκονιστεί» από τις αρμόδιες υπηρεσίες η συγκεκριμένη μονάδα, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο να ευθύνεται για την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας εξαιτίας της φύσης της παραγωγικής της διαδικασίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως την Παρασκευή η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη μιλώντας στον ASTRA και στην εκπομπή του Δημ. Μαρέδη «Παράθυρο στη Θεσσαλία» όταν ρωτήθηκε για το θέμα της δυσοσμίας, υπογράμμισε πως υπάρχουν πέντε «εν δυνάμει» ύποπτες βιομηχανίες, οι οποίες έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των μετρήσεων που θα γίνουν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με το οποίο υπέγραψε σύμβαση συνεργασίας η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον εντοπισμό του ρυπαντή.

Η κ. Κολυνδρίνη δεν τις κατονόμασε, διευκρινίζοντας ότι «υπάρχουν μεν ενδείξεις από πού προέρχεται αυτή η οσμή, όμως επί του παρόντος δεν μπορεί να πει κανείς περισσότερα, όσο δεν υπάρχουν αποδείξεις».

Τα πρώτα αποτελέσματα πάντως από το ΑΠΘ αναμένονται μάλιστα τον Φεβρουάριο σύμφωνα πάντα με την κ. Κολυνδρίνη που εξέφρασε την πεποίθησή της ότι τελικά θα εντοπιστεί ο ρυπαντής.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
1
=