Απ. Μούσιος: Στροφή στην ποιοτική αναβάθμιση του σχολείου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-11, 16:24:34
Απ. Μούσιος: Στροφή στην ποιοτική αναβάθμιση του σχολείου

Εκπαιδευτικοί στη διάθεση, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και ενίσχυση με προσωπικό των απομακρυσμένων σχολείων

 

Την ανάγκη έναρξης του διαλόγου προκειμένου να αποκτήσει το δημόσιο σχολείο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που του λείπουν υπογραμμίζει με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Αποστόλης Μούσιος.

Φέτος, το πρώτο σχολικό κουδούνι βρίσκει τα σχολεία του νομού με μικρό αριθμό κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Ιδίως στα νησιά των Βορείων Σποράδων που κάθε χρόνο αντιμετώπιζαν προβλήματα στελέχωσης, μετά τον διπλασιασμό της μοριοδότησης, τα κενά έχουν σχεδόν εξαλειφθεί.

«Δεν μπορούμε όμως να επικεντρώνουμε στα αυτονόητα. Να υπάρχει δάσκαλος και νηπιαγωγός σε κάθε τμήμα είναι αυτονόητο. Θα πρέπει πλέον να στέψουμε το βλέμμα στο μέλλον», σημειώνει ο κ. Μούσιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο ένα ακόμη βήμα που θα πρέπει να γίνει στις σχολικές μονάδες Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου είναι η τοποθέτηση ενός επιπλέον εκπαιδευτικού, ο οποίος θα προσφέρει ενισχυτική διδασκαλία στους αδύναμους μαθητές. «Ο εκπαιδευτικός αυτός θα μπορεί να καλύπτει και ένα ενδεχόμενο κενό στη μέση της σχολικής χρονιάς σε περίπτωση ασθένειας συναδέλφου και οι μαθητές δεν θα χάνουν μαθήματα», προτείνει ο κ. Μούσιος.

Επαναφέρει επίσης την πρόταση για την ύπαρξη ικανού αριθμού εκπαιδευτικών στη διάθεση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την άμεση κάλυψη των λειτουργικών κενών που παρουσιάζονται στη μέση της σχολικής χρονιάς. «Σήμερα το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών είναι χρονοβόρο με αποτέλεσμα να χάνονται ώρες μαθημάτων μέχρι να αναπληρωθεί το κενό», σχολιάζει.

Τέλος, ζητά μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, αλλά και ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό των σχολικών μονάδων στην περιφέρεια της Μαγνησίας για να κρατηθούν οι άνθρωποι στον τόπο τους. «Αυτό προϋποθέτει βεβαίως να μην αντιμετωπίζονται τα σχολεία με λογιστικά κριτήρια», καταλήγει ο κ. Μούσιος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
2
=