ΤΟΠΙΚΑ

Καθαρισμό της ακτής δίπλα στον Ισαλο ζητούν λουόμενοι

καθαρισμό-της-ακτής-δίπλα-στον-ισαλο-ζ-386449

Δήμος και Λιμεναρχείο δηλώνουν αναρμόδιοι να παρέμβουν

Διαμαρτυρίες από λουόμενους, που κάνουν το μπάνιο τους στη θαλάσσια περιοχή στο ύψος του Ισαλου, για την κατάσταση της παραλίας. Οπως αποτύπωσε και ο φωτογραφικός φακός του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η παραλία κατακλύζεται από χόρτα, ξερά κλαδιά, αλλά και φερτές ύλες, όπως πέτρες, τα οποία αν μη τι άλλο μπορεί να αποτελέσουν «παγίδα» για τους λουόμενους και τους περιπατητές.

Αναγνώστης του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ που καθημερινά κάνει το μπάνιο του στο συγκεκριμένο σημείο απευθύνθηκε αρχικά στον Δήμο Βόλου που διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε να αναληφθεί μέριμνα για τον καθαρισμό της ακτής και την αποκομιδή κλαδιών και των άλλων φερτών υλών.

Σύμφωνα με τον ίδιο από τον Δήμο τον ενημέρωσαν ότι δεν έχουν την αρμοδιότητα για να παρέμβουν και του συνέστησαν να απευθυνθεί στο Λιμενικό.

Ο συμπολίτης άκουσε τη συμβουλή τους και απευθύνθηκε στο Λιμεναρχείο, δεν μπόρεσε όμως και σ’ αυτή την υπηρεσία να εξυπηρετηθεί αφού σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, οι υπάλληλοι του Λιμενικού του εξήγησαν ότι μόνο ο Δήμος μπορεί να επιστρατεύσει τις υπηρεσίες του για να καθαρίσουν την ακτή. «Είναι δυνατόν να μη μπορούν να βρούνε άκρη δύο υπηρεσίες, ποιος έχει την αρμοδιότητα για να καθαρίσει την ακτή που κάνουμε μπάνιο;» αναρωτήθηκε ο θιγόμενος συμπολίτης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι για ένα τόσο απλό θέμα, όπως είναι ο καθαρισμός ενός πολυσύχναστου σημείου της ακτής μέσα στην καρδιά της πόλης, υπάρχει αδυναμία εξεύρεσης λύσης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου