ΤΟΠΙΚΑ

Οδική ασφάλεια από το θρανίο

οδική-ασφάλεια-από-το-θρανίο-386504

Ενημερωτικές δράσεις συνεργασίας από τη Δευτεροβάθμια και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας

Συντονισμένο πλαίσιο δράσης με στόχο την ενημέρωση, αλλά και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας αναπτύσσουν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.

Στο πλαίσιο αυτό και ενόψει των εντατικοποίησης των ενημερωτικών δράσεων, πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση όλων των συναρμόδιων φορέων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αστυνομικού διευθυντή Βασίλη Καραΐσκου, παρουσία του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Σωκράτη Σαβελίδη, του αστυνομικού υποδιευθυντή Μιλτιάδη Αλεξάκη, του διοικητή Τροχαίας Θανάση Κουλούρη και του διευθυντή της Ασφάλειας Διαμαντή Καρβέλη.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Καραΐσκος ανέφερε ότι στόχος της συνεργασίας, που συνεχίζεται και εντείνεται, είναι η ανάδειξη του έργου που επιτελεί καθημερινά η Αστυνομία είτε περιπολώντας έξω από τα σχολεία, είτε πραγματοποιώντας διαλέξεις για την οδική ασφάλεια και την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο, αλλά και ξεναγώντας τους μαθητές στο Μουσείο που έχει δημιουργηθεί στο αστυνομικό μέγαρο.

Οι δράσεις υλοποιούνται προς όφελος των μαθητών και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου κατ’ επέκταση, ενώ όπως υπογράμμισε παράλληλα ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις, καθώς επίσης και συμμετοχή της Αστυνομίας σε επιμορφωτική ημερίδα που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς.

«Πρέπει να γίνει συνείδηση του κάθε πολίτη ότι πρέπει να οδηγεί με σύνεση, να φορά το κράνος όταν είναι στο δίκυκλο και τη ζώνη όταν είναι στο αυτοκίνητο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους επιβάτες που βρίσκονται στα πίσω καθίσματα. Πρέπει να έχουμε τα παιδιά μας στο πίσω κάθισμα και όλα αυτά πρέπει να τα μεταδώσουμε και στους μαθητές που είναι το αύριο» υπογράμμισε.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου