Αναβαθμίζεται το γήπεδο του Μαγνησιακού

Τελευταία ενημέρωση: 2019-08-05, 15:15:58
Αναβαθμίζεται το γήπεδο του Μαγνησιακού

Eργα αποκατάστασης του γηπέδου του Μαγνησιακού, συνολικού προϋπολογισμού 148.800 ευρώ, θα ξεκινήσουν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου.

Το έργο αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση νέου συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς, στο πλαίσιο της απαιτούμενης αναβάθμισης του γηπέδου ποδοσφαίρου του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου «Μαγνησιακός». Η εργασία θα εκτελεστεί στον αγωνιστικό χώρο του βοηθητικού γηπέδου και περιλαμβάνει την αντικατάσταση του υφιστάμενου τάπητα και τη δημιουργία σύγχρονου αγωνιστικού χώρου με συνθετικό χλοοτάπητα νέας γενιάς προδιαγραφών κατά FIFA QUALITY. Ο όρος συνθετικός χλοοτάπητας νέας γενιάς περιγράφει το σύστημα που αποτελείται από νήματα πολυαιθυλενίου, όμοια με φυσικό γρασίδι, τα οποία συγκρατούνται σε μια ειδική βάση από μείγμα πολυπροπυλενίου ή latex και πολυουρεθάνης. Τα υλικά πλήρωσης θα είναι χαλαζιακή άμμος και κόκκοι ελαστικού (SBR).

Ειδικότερα οι εργασίες που προβλέπεται να υλοποιηθούν είναι:

  • Επιμελής καθαρισμός της υπάρχουσας επιφάνειας εδάφους με αποξήλωση του παλιού φυσικού χλοοτάπητα και απομάκρυνση της φυτικής γης.
  • Δημιουργία υπόβασης
  • Επιμελής εξομάλυνση της αγωνιστικής επιφάνειας και ευθυγράμμιση του αγωνιστικού χώρου
  • Εγκατάσταση του νέου συνθετικού χλοοτάπητα
  • Η πλήρωση του τάπητα με κατάλληλα υλικά
  • Χτένισμα των ινών
  • Γραμμογράφηση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου
  • Μεταφορά της υπάρχουσας περίφραξης και τη διαμόρφωση γραμμικού φρεατίου (σε συνέχεια του υφιστάμενου) περιμετρικά αυτής καθώς και μεταφορά τεσσάρων προβολέων.
  • Οι εργασίες θα γίνουν στο πλαίσιο της συναφθείσας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Αθλητικού Συλλόγου Βόλου «Μαγνησιακός».

«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και τους περιφερειακούς συμβούλους, χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε έργα αθλητισμού που αναβαθμίζουν και εκσυγχρονίζουν τις υπάρχουσες δομές. Συντηρούμε αθλητικούς χώρους, στεκόμενοι με σεβασμό και ενδιαφέρον στους αθλούμενους και τους αθλητικούς συλλόγους, επιδιώκοντας να δώσουμε σύγχρονους αθλητικούς χώρους στη νεολαία», δήλωσε σχετικά με το έργο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
5
=