ΤΟΠΙΚΑ

Παιδική χαρά κόσμημα στη Ν. Ιωνία

παιδική-χαρά-κόσμημα-στη-ν-ιωνία-425892

Πρόκειται για την 24η κατά σειρά παιδική χαρά, που κατασκευάζεται με βάση σύγχρονες προδιαγραφές για ασφαλές και ξέγνοιαστο παιχνίδι

Μία ακόμη νέα, σύγχρονη, ασφαλής και πιστοποιημένη παιδική χαρά δόθηκε χθες από τη δημοτική αρχή Βόλου προς χρήση στους λιλιπούτειους δημότες για να απολαμβάνουν ξέγνοιαστο και ασφαλές παιχνίδι. Πρόκειται για την παιδική χαρά στο Πολιτιστικό Αλσος Ν. Ιωνίας «Ανδρέας Βαλαχής» που εγκαινιάστηκε το πρωί από τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέου και μέλη της δημοτικής αρχής, παρουσία δημοτών που… αψήφησαν τον καυτό ήλιο και την άνοδο του υδραργύρου, καθυστέρησαν για λίγη ώρα την αναχώρηση για το μπάνιο τους στη θάλασσα και έσπευσαν να χαρούν τον ολοκαίνουριο χώρο.

Πρόκειται για μία παιδική χαρά από τις μεγαλύτερες και πλέον σύγχρονες και λειτουργικές. Κατασκευάστηκε σε έκταση 810, περίπου, τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται στο νότιο τμήμα του «Πολιτιστικού άλσους», όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη συγκέντρωση των κατοίκων. Συγκεκριμένα, κοντά στα γήπεδα μπάσκετ και το δημοτικό αναψυκτήριο. Στο χώρο αυτό υπήρξαν στο παρελθόν, διάσπαρτα όργανα παιδικής χαράς που καταστράφηκαν. Η νέα παιδική χαρά βρίσκεται κοντά στο αναψυκτήριο ώστε να εξασφαλισθεί όσο το δυνατόν η προστασία της από βανδαλισμούς.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο πρόκειται για την 24η στη σειρά παιδική χαρά που παραδίδει η σημερινή δημοτική αρχή. «Τα εγκαίνια της παιδικής χαράς συμβολίζουν την υλοποίηση μιας δέσμευσης που είχε αναλάβει η δημοτική αρχή απέναντι στους πολίτες: ότι κάθε περιοχή θα έχει μια σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά. Η ολοκλήρωσή της δείχνει ότι η δημοτική αρχή δεν κοροϊδεύει τον κόσμο. Μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και έτσι θα πορευτούμε και τη νέα τετραετία. Όπως βλέπετε δεν πρόκειται ούτε για προεκλογικά πυροτεχνήματα ούτε για εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μπέος. Με την κοπή της κορδέλας οι λιλιπούτειοι δημότες μπήκαν τρέχοντας στον χώρο της παιδικής χαράς για να παίξουν και να χαρούν.

Στόχος οι 70

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο, τα επόμενα εγκαίνια θα γίνουν στην συνοικία των Αγίων Αναργύρων μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες της παιδικής χαράς. «Είμαστε πιστοί σε όσα λέμε και κάθε γειτονιά θα έχει τη δική της σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά», υπογράμμισε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι στόχος είναι η κατασκευή συνολικά 70 σύγχρονων παιδικών χαρών σε ολόκληρο τον Δήμο Βόλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου