ΤΟΠΙΚΑ

Στιγμές συγκίνησης στην τελετή θεμελίωσης της «Στέγης των Ιώνων»

στιγμές-συγκίνησης-στην-τελετή-θεμε-455980

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10.30 το πρωί η τελετή για τη θεμελίωση του κτιρίου των Ιώνων στην οδό Χρ. Λούλη 68 στη Νέα Ιωνία. Στην ομιλία της η πρόεδρος της Πολιτιστικής Εστίας «Ίωνες» Άννα Πετσιάβα- Παπανικολάου έκανε λόγο για μία μέρα ιστορικής σημασίας.

Το όραμα της αείμνηστη προέδρου της Εστίας Άννας Αιβαζόγλου γίνεται πραγματικότητα στο προσφυγικό σπίτι της οικογένειας Μακαρονά.

Ο θεμέλιος λίθος για το «Σπίτι των Ιώνων» μπήκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας που ανέλαβε να δώσει σάρκα και οστά στο όνειρο.

Το κτίριο παραχωρήθηκε από την Καίτη Μπαλλή, αδερφή του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλλή, με φιλική τιμή. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέλαβε να το αξιοποιήσει για να στεγάσει το Κέντρο Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών.

«Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για τους ανθρώπους που ήρθαν στη χώρα και προσέφεραν πολλή δουλειά, συνεργασία, τους πρόσφυγες. Θεμελιώνουμε ένα έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες πολλών ανθρώπων. Μία κιβωτό πολιτισμού, που δίνει ελπίδα», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνατίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου