ΤΟΠΙΚΑ

Η μπίρα έχει την τιμητική της στον Βόλο

η-μπίρα-έχει-την-τιμητική-της-στον-βόλο-434268

Περισσότερες από 100 ετικέτες στο καλοκαιρινό φεστιβάλ, που άρχισε χθες στον Βόλο

Πόλος έλξης για δεκάδες Βολιώτες είναι το καλοκαιρινό φεστιβάλ μπίρας, που άνοιξε χθες τις πύλες του με περισσότερες από 100 ντόπιες, ελληνικές και διεθνείς ετικέτες.

Μια τεράστια υπαίθρια μπιραρία στήθηκε στην πλατεία Πανεπιστημίου και θα είναι ανοιχτή μέχρι αύριο Κυριακή, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να δοκιμάσουν παγωμένες μπίρες, να γευτούν υπέροχους μεζέδες, αλλά και να απολαύσουν μουσικές βραδιές.

Τη δυναμική άνοδο της μπίρας στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά υπογράμμισε ο διοργανωτής του Volos Summer Beer Festival Κωνσταντίνος Τσάμης, ενώ με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ανέφερε ότι «υπάρχουν περισσότερες από 50 μικροζυθοποιίες στην Ελλάδα, ενώ τέσσερις έχουν δημιουργηθεί στη Μαγνησία τα τελευταία χρόνια».

Μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό για τον Βόλο, ο διοργανωτής έχει ως στόχο την προβολή και ανάδειξη των τοπικών προσπαθειών, αλλά και κάθε πρωτοβουλία που σημειώνεται στο πεδίο της ζυθοποιίας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το φεστιβάλ μπίρας διοργανώνεται για πρώτη φορά στην πόλη από το Athens Beer Festival σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου.

Ο Δημήτρης Σταρόβας και το συγκρότημα 15 50, ο Λάμπης Λιβιεράτος και ο Χρήστος Μενιδιάτης θα «ντύσουν» μουσικά τις βραδιές του Volos Summer Beer Festival, το οποίο λειτουργεί για το κοινό από τη 1 το μεσημέρι με δωρεάν είσοδο, ενώ για τις βραδινές συναυλίες η είσοδος είναι 8 ευρώ απόψε Σάββατο 20 Ιουλίου και 10 ευρώ αύριο Κυριακή 21 Ιουλίου. Σημειώνεται πως οι γευστικές δοκιμές μπίρας είναι δωρεάν.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου