ΤΟΠΙΚΑ

Αλλη τιμή στο ταμπλό, άλλη στην αντλία!

αλλη-τιμή-στο-ταμπλό-άλλη-στην-αντλία-433432

Βενζινοπώλες κλέβουν τους καταναλωτές! Τρεις καταγγελίες καταναλωτών δέχθηκε την τελευταία μόλις εβδομάδα ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Μαγνησίας Άγγελος Τσαβές για συναδέλφους του που άλλη τιμή έχουν στην πινακίδα και άλλη τιμή πληρώνουν οι οδηγοί στην αντλία!!!
 
Τη στιγμή που η τιμή της βενζίνης εδώ και καιρό χτυπά κόκκινο και οι οδηγοί έχουν αναγκαστεί να μειώσουν την μετακινήσεις τους και την κατανάλωση βενζίνης, κάποιοι επιτήδειοι παίζουν με την επιβίωση ολόκληρου του κλάδου κλέβοντας τους καταναλωτές.
 
Σε αυτές τις σοβαρές καταγγελίες προχώρησε χθες ο κ. Τσαβές, ο οποίος αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στη μία από τις τρεις περιπτώσεις που ο καταναλωτής είδε στην πινακίδα να γράφει τιμή βενζίνης 1.60 και τελικά «γέμισε» με 1.80. «Ο άνθρωπος αντιλήφθηκε τι έγινε γιατί είδε ότι το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του δεν είχε γεμίσει όπως τις άλλες φορές. Όταν ρώτησε το βενζινοπώλη, πήρε την απάντηση ότι έκανε λάθος και αντί για τη φτηνή βενζίνη του έβαλε την ακριβή».
 
Ο ίδιος προσθέτει ότι ουσιαστικά οι συγκεκριμένοι συνάδελφοί του κλέβουν τον κόσμο τόσο στα χρήματα, όσο και στην ποσότητα, και έκανε έκκληση στους καταναλωτές να προσέχουν το είδος της βενζίνης που βάζουν και κατ’ επέκταση την τιμή της, καθώς και την ποσότητα που παραγγέλνουν και ενημέρωσε πως άμεσα η υπόθεση να ανατεθεί στη Δικαιοσύνη.
 
Ειδικός φόρος κατανάλωσης
Εν τω μεταξύ ο κ. Τσαβές αναφέρθηκε και στο θέμα της αύξησης του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, επισημαίνοντας ότι εκτίμηση του είναι πως δεν θα εφαρμοστεί τελικά.   
 
«Θεωρώ πως δεν θα κάνουν κάτι τέτοιο. Αν γίνει αυτό, σημαίνει ότι από τον ερχόμενο χειμώνα το πετρέλαιο θέρμανσης θα έχει μια τιμή που θα είναι απλησίαστη από την πλειοψηφία του κόσμου», τόνισε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών.
 
Ο ίδιος εξήγησε ότι ουσιαστικά η τιμή του πετρελαίου θα εκτιναχτεί στα 1.3 ευρώ περίπου, τιμή απαγορευτική για τα περισσότερα νοικοκυριά στην υφιστάμενη οικονομική κατάσταση.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου