ΤΟΠΙΚΑ

Ευρωπαϊκή χρυσή διάκριση για το τυροκομείο «Καρακάνας»

ευρωπαϊκή-χρυσή-διάκριση-για-το-τυροκ-454042

Απέσπασε και φέτος το τυροκομείο «Καρακάνας» στις Βρυξέλλες

Τρία χρυσά αστέρια απέσπασε στη φετινή δοκιμασία του International Taste Institute στις Βρυξέλλες η επιχείρηση Karakanas Dairy – τυροκομείο «Καρακάνας», που διακρίθηκε και πάλι για τρία από τα προϊόντα του. Το KaraCanna (κανναβότυρο), το σπετσοτύρι και το γιδοτύρι Βόλου κατέπληξαν τους κριτές και απέσπασαν ζηλευτές διακρίσεις για την πρωτοτυπία και την υψηλή ποιότητά τους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα χρυσά αστέρια παρέλαβε ο Παναγιώτης Καρακάνας σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, δηλώνοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Η τιμή είναι μεγάλη καθώς για τέταρτη συνεχή χρονιά βραβευμένοι σεφ από τα μεγαλύτερα διεθνή chef’s club, μετά από τυφλή γευσιγνωσία μας επιβραβεύουν, τόσο για τα παραδοσιακά μας προϊόντα όσο και για τις καινοτομίες που παρουσιάζουμε. Η πίστη μας στο πάντρεμα της παράδοσης με την καινοτομία αναγνωρίζεται διεθνώς και μας δίνει ώθηση για την συνέχεια».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη διοργάνωση οι συμμετέχοντες προέρχονται από πολλές χώρες, από Ευρώπη μέχρι Αμερική και Ιαπωνία, γεγονός που ανεβάζει αυτόματα ψηλά τον πήχη των ποιοτικών προδιαγραφών.

Το κανναβοτύρι είχε λάβει τα εύσημα και στην περσινή διοργάνωση, το σπετσοτύρι αποτελεί καινούργιο προϊόν του τυροκομείου, εμπλουτισμένο με το παραδοσιακό μπαχαρικό της Κέρκυρας, το σπετσερικό, ενώ το παραδοσιακό γιδοτύρι απέσπασε επίσης χρυσό βραβείο, μετά την φέτα του ίδιου τυροκομείου που κάνει άλματα, δημιουργώντας προϊόντα όπου συνδυάζονται το παραδοσιακό και το καινοτόμο στοιχείο.

«Το χρυσό αστέρι επιβραβεύει την επιμονή μας τα τελευταία χρόνια στο να κάνουμε καινοτόμα προϊόντα αλλά πάντα με σεβασμό στην παράδοση» υπογράμμισε ο Παναγιώτης Καρακάνας, ο οποίος συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση με έδρα το Στεφανοβίκειο και ακτίνα δράσης σε όλο τον κόσμο.

Τα προϊόντα του τυροκομείου «ταξιδεύουν» από την Ευρώπη μέχρι την Αμερική και την Αυστραλία, εμπλουτίζουν με ελληνικές γεύσεις την καθημερινή διατροφή ομογενών, αλλά και αλλοδαπών, αποδεικνύοντας στην πράξη πως όταν υπάρχει όραμα, μεράκι και στόχος, η πρόοδος και η επιτυχία είναι δεδομένες.

Τα επόμενα βήματα και οι στόχοι του κ. Καρακάνα είναι βασισμένα στα στοιχεία της καινοτομίας και της παράδοσης, με σεβασμό στην δράση των προγενέστερων και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και την εξέλιξη του κλάδου με νέα προϊόντα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου