ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτισσα μητέρα ανοίγει νέο κύκλο ζωής

βολιώτισσα-μητέρα-ανοίγει-νέο-κύκλο-ζ-455831

Επιτυχούσα στις πανελλαδικές και παράλληλα εργαζόμενη, πριν από όλα όμως μητέρα – Βάζει πλώρη από την Εφορεία Αρχαιοτήτων για Αρχαιολογία

Μαμά παράδειγμα για τα δύο παιδιά της και όχι μόνο… Η Βολιώτισσα Σοφία Παπαμαργαρίτη κατάφερε να συνδυάσει πολλούς ρόλους, της μητέρας, της νοικοκυράς, της εργαζόμενης στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και της μαθήτριας στο 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και παρά τις αυξημένες οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις να πετύχει στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Η βαθμολογία της τής επιτρέπει να βάλει πλώρη για το τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ένα τμήμα από το οποίο, εφόσον οι βάσεις το… επιτρέψουν, θα λάβει επιπλέον εξειδικευμένη γνώση, συναφή με το επαγγελματικό της αντικείμενο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η Σοφία Παπαμαργαρίτη είναι απόφοιτος του τμήματος Διακόσμησης από ΙΕΚ και εργάζεται τα τελευταία 23 χρόνια στην Εφορεία Αρχαιοτήτων ως σχεδιάστρια. «Πάντα ήθελα να συνεχίσω για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου», αναφέρει η ίδια, όμως τα σχέδιά της πήγαν… πίσω. Εδωσε προτεραιότητα στα δύο υπέροχα παιδιά της, έχει έναν γιο 23 ετών και μία κόρη 13 ετών και ταυτόχρονα εργαζόταν για να εξασφαλίσει τις βιοποριστικές ανάγκες της οικογένειάς της.

«Οταν η κόρη μου έγινε 10 ετών, το αποφάσισα», λέει για τη χρονική στιγμή που πήρε την απόφαση να εγγραφτεί στο ΕΠΑΛ. Λόγω εργασίας τα πρωινά, επέλεξε να φοιτήσει σε απογευματινό επαγγελματικό λύκειο. Το 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και ο τομέας Δομικών Εργων και Γεωπληροφορικής ήταν η επιλογή της. «Μου άρεσε ως τομέας. Και πήγα για να επεκτείνω τις γνώσεις μου. Με ενθουσίασαν οι καθηγητές για την όρεξη, το όραμα και τους ορίζοντες που ανοίγουν στα παιδιά. Ελαβα περισσότερα εφόδια για την δουλειά μου και ενθουσιάστηκα για τα νέα προγράμματα όπως το 3D modeling», περιγράφει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Οι πανελλαδικές δεν ήταν καν στο πίσω μέρος του μυαλού της. Οι καθηγητές της την παρότρυναν και η μεγάλη απόφαση λήφθηκε μόλις τον περασμένο Μάρτιο. «Δεν ήταν οι πανελλαδικές ο στόχος μου. Και ξεκίνησα μόλις δύο μήνες πριν να διαβάζω συστηματικά», αναφέρει.

Πέτυχε βαθμολογία 14.625 μόρια και ετοιμάζεται να συμπληρώσει το μηχανογραφικό της, που λόγω και της εργασίας της θα περιλαμβάνει τρία τμήματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο, Αρχιτεκτονική, Μηχανικών Χωροταξίας, Πολιτικών Μηχανικών. «Μου αρέσουν ως ιδέα και είναι τα πιο κοντινά στο επαγγελματικό αντικείμενό μου», το αιτιολογεί.

Η έκδοση των αποτελεσμάτων βρήκε τη Σοφία Παπαμαργαρίτη να πανηγυρίζει μαζί με τα παιδιά της που ενθουσιάστηκαν για την επιτυχία της μαμάς τους. «Εχω την καλύτερη μαμά του κόσμου» έλεγε και ξαναέλεγε η κόρη της γεμάτη υπερηφάνεια για τη μητέρα της που έγινε έμπρακτο παράδειγμα θέλησης για την ίδια.

«Ηταν μία ωραία εμπειρία. Οσοι γονείς το προσπαθήσουν να ξέρουν ότι θα γίνουν οι ίδιοι παράδειγμα για τα παιδιά τους. Ετσι νιώθω κι εγώ», καταλήγει η Σοφία Παπαμαργαρίτη.

Για την ίδια ανοίγει ένας νέο κύκλος γνώσης αυτή τη φορά στα μεγάλα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η ανακοίνωση των βάσεων τον ερχόμενο Αύγουστο αναμένεται να της δώσει το εισιτήριο εισόδου σε ένα από τα τμήματα που επιθυμεί.

Κι άλλες επιτυχίες υποψηφίων της Μαγνησίας

Και νέες επιτυχίες υποψηφίων από τη Μαγνησία στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις καταγράφει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ:

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ, ΓΕΛ ΑΓΡΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ, 16.771

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, 2ο ΓΕΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ, ΘΕΤΙΚΩΝ, 16.731

ΛΑΓΙΟΚΑΠΑ ΔΩΡΟΘΕΑ, 2ο ΓΕΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ, 16.728

ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΓΕΛ ΑΓΡΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ, 16.695

ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ, 7ο ΓΕΛ ΒΟΛΟΥ, ΘΕΤΙΚΩΝ, 16.509

ΒΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, 2ο ΕΠΑΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ, ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ, 16.230

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου