ΤΟΠΙΚΑ

Η πρώτη των πρώτων στη Μαγνησία στοχεύει στην Ιατρική

η-πρώτη-των-πρώτων-στη-μαγνησία-στοχεύ-456787

Στόχος της η Ιατρική για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τα προβλήματα υγείας τους

Η Ευανθία Λεφάκη από το 2ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας είναι η υποψήφια, που αναδείχθηκε πρώτη ανάμεσα στους πρώτους στη Μαγνησία. Συγκέντρωσε 19.186 μόρια και πέταξε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα των Γενικών Λυκείων του νομού, στοχεύοντας στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Όνειρό της να βοηθήσει μέσα από την επιστήμη της τους ανθρώπους να ξεπεράσουν πιθανά προβλήματα υγείας και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Συγκλονισμένη, όπως δήλωσε, άκουγε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι πρώτευσε στον νομό. «Είναι το πρώτο βήμα για να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου», αντέδρασε η Ευανθία Λεφάκη, που πλέον ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον της.

Η αριστούχος υποψήφια κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και να κάνει υπερήφανη την οικογένειά της, αλλά και το σχολείο της, από όπου έλαβε τις βάσεις. Υποψήφια από την ομάδα προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, δεν «λύγισε» ούτε στα πολλά και δύσκολα θέματα της Φυσικής, για τα οποία η Ενωση Ελλήνων Φυσικών εξέδωσε τριπλή ανακοίνωση μιλώντας για «τεστ αντοχών» των υποψηφίων, ούτε στις δυσκολίες της Χημείας. «Το δύσκολο στη Φυσική ήταν η πληθώρα των ζητούμενων. Δεν έφθανε ο χρόνος για να απαντήσουμε. Και στη Χημεία τα θέματα ήταν αυξημένης δυσκολίας, καθώς απαιτούσαν συνδυασμό σκέψης», αναφέρει η αριστούχος.

Οπως δήλωσε, στο μηχανογραφικό της θα βάλει σε προτεραιότητα την Ιατρική Λάρισας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. «Είναι ένα πολύ καλό τμήμα και επιπλέον σπουδάζει η αδερφή μου στη Λάρισα, οπότε θα είμαστε μαζί», σημείωσε.

Αναφερόμενη δε στο όνειρό της, την Ιατρική, μίλησε για την αγάπη της στον συνάνθρωπο και τη διάθεσή της να βοηθήσει. «Τα τελευταία χρόνια είδα πολλούς ανθρώπους να φεύγουν ξαφνικά από τη ζωή και σε νεαρές ηλικίες λόγω των ασθενειών που αντιμετώπιζαν. Θέλω να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου να ξεπεράσουν τις ασθένειές τους. Γι’ αυτόν τον λόγο προσανατολίζομαι είτε στη νευροχειρουργική, είτε στον ογκολογία», τόνισε η Ευανθία Λεφάκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου