ΤΟΠΙΚΑ

Μήνας ομορφιάς στο ΚΗΦΗ Βόλου

μήνας-ομορφιάς-στο-κηφη-βόλου-462844

Ο χρόνος αφήνει το σημάδι του πάνω στο ανθρώπινο σώμα με διάφορους τρόπους όπως ρυτίδες, γκρίζα μαλλιά, χαλαρό δέρμα και γενικότερα πολλές αλλαγές επάνω μας. Κάθε ηλικία έχει την δική της ομορφιά και τώρα καλούμαστε να γευτούμε αυτήν της τρίτης ηλικίας όχι όπως στην νιότη με την ζωντάνια και την έπαρση αλλά με την εμπειρία των χρόνων. Έτσι στα πλαίσια των δράσεών του, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων αφιέρωσε αυτόν τον μήνα στην ομορφιά και στον καλλωπισμό. Οι ωφελούμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν περιποίηση άνω και κάτω άκρων, περιποίηση και καθαρισμό προσώπου και χαλαρωτικό μασάζ.

Σκοπός αυτής της δράσης είναι με τη βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης να ανακάμψει η ψυχολογία των ωφελούμενων καθώς η αισθητική λειτουργεί ως αντικαταθλιπτικό και χαλαρώνει το νευρικό και σύστημα.

Η ολοκληρωμένη περιποίηση των άκρων ανακουφίζει από την κούραση της καθημερινότητας και παράλληλα χαρίζει υγεία και λαμπερά νύχια. Επίσης η χαλαρωτική μάλαξη είναι πολύ ευεργετική καθώς απελευθερώνει το άγχος. Η περιποίηση του προσώπου συμβάλει στην τόνωση της αυτοπεποίθησης και επηρεάζει θετικά την ψυχολογία βλέποντας ένα όμορφο και περιποιημένο πρόσωπο που αντανακλά υγεία και λάμψη. Οι ωφελούμενοι της δομής ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό σε αυτή την πρωτότυπη δράση καθώς πρωταρχικός σκοπός του Κέντρου είναι πάντα η βελτίωση της ζωής των ηλικιωμένων.

Η δομή ανήκει στην ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ και είναι συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Tαμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ–ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου