ΤΟΠΙΚΑ

Υποτροφίες σε φοιτητές από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου

υποτροφίες-σε-φοιτητές-από-την-ισραηλ-495459

Απονεμήθηκαν στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η καθιερωμένη τελετή απονομής υποτροφιών σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου. Οι υποτροφίες είναι ευγενική χορηγία της οικογένειας του αείμνηστου δωρητή της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, Ζαχαρία Σακκή και η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Οι υποτροφίες απονεμήθηκαν στους: Δημήτριο Ντόνα, φοιτητή του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Δημήτριο Καλαμπαλίκη, φοιτητή του παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και Βησσαρίωνα Μπάρδα, φοιτητή του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, όλοι παιδιά πολύτεκνων οικογενειών με άριστες επιδόσεις στις σπουδές τους, οι οποίοι ανέφεραν ότι είναι τιμή και σημαντική βοήθεια η υποτροφία που έλαβαν.

Ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Μαρσέλ Σολομών δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «η εκδήλωση πραγματοποιείται για 11η χρονιά, εκ των οποίων οι οκτώ τελευταίες με χορηγία της οικογένειας Σακκή. Νιώθουμε ευτυχείς που προσφέρουμε στο Πανεπιστήμιο και στα παιδιά» είπε.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήσης Μαμούρης τόνισε από την πλευρά του ότι «είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά κάθε φορά να δεχόμαστε τις χορηγίες της Ισραηλιτικής Κοινότητας και πραγματικά τους είμαστε ευγνώμονος που σε καιρούς δύσκολους, στηρίζουν το έργο των παιδιών».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η κόρη του δωρητή Μαρίνα Σακκή η οποία συνεχίζει το έργο του πατέρα της. «Ο πατέρας μου αγαπούσε πάρα πολύ τα παιδιά και πίστευε στα παιδιά και γι’ αυτόν ήταν η ελπίδα. Θέλουμε να βοηθήσουμε αυτή την ελπίδα να ανθίσει», είπε.

Μετά την τελετή της απονομής παρουσιάστηκε από μαθητές και μαθήτριες του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου θεατρικό δρώμενο, βασισμένο στο έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Η τελευταία μαύρη γάτα», το οποίο καταφέρεται εναντίον του ρατσισμού και της προκατάληψης απέναντι στο διαφορετικό.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου