ΤΟΠΙΚΑ

Οικονομική ενίσχυση για τους πυρόπληκτους από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου

οικονομική-ενίσχυση-για-τους-πυρόπλη-786453

Ο εβραϊσμός της Ελλάδας εκφράζει την οδύνη του για την απώλεια τόσων συνανθρώπων μας στις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής και τη συμπαράστασή του στους διασωθέντες και στους συγγενείς των θυμάτων.

Στο πλαίσιο της έμπρακτης συμπαράστασης η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης κατέθεσε 10.000 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό πυροπλήκτων που δημιούργησε η Ελληνική Κυβέρνηση στην Tράπεζα της Ελλάδος και η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών προσέφερε 10 φιάλες αίμα και διενεργεί έρανο μεταξύ των μελών της.

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, με τη σειρά της, εκφράζοντας τη βαθιά της θλίψη για τα θύματα και την αμέριστη συμπαράσταση της στους συγγενείς των θυμάτων, αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση των πυροπλήκτων με τη συμβολική κατάθεση 500 ευρώ στον αντίστοιχο λογαριασμό και τη διενέργεια εράνου για τη συγκέντρωση επιπλέον χρηματικού ποσού. Παράλληλα, κινητοποίησε τα μέλη της για τη προσφορά φιαλών αίματος.

Τέλος, ευρωπαϊκοί και παγκόσμιοι εβραϊκοί οργανισμοί με ανακοινώσεις τους εξέφρασαν την οδύνη τους για την καταστροφή και τα θύματα και τη συμπαράστασή τους –ηθική και οικονομική– προς τους πληγέντες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου