Η ώρα της ευθύνης που μας αναλογεί

Τελευταία ενημέρωση: 2019-05-15, 18:59:14
Η ώρα της ευθύνης που μας αναλογεί

Του Βασίλη Χαλαστάρα,

Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με τον συνδυασμό «Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία»

 

Εχουμε το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον. Με στέρεες προγραμματικές θέσεις, καινοτομικές προτάσεις και θεαματική ανανέωση, που θα υπόσχονται παντού ριζικές αλλαγές και θα εμπνέουν ένα νέο ξεκίνημα.

Τώρα είναι η ώρα της αντίστασης και της ευθύνης. Τις αντίστασης απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού, της χυδαιότητας, της ανομίας και της ηθικής βαναυσότητας. Της ευθύνης που μας αναλογεί, συγχρόνως, για να ανοίξουμε με μεγαλύτερη σιγουριά μια νέα σελίδα δημιουργίας, που δεν θα ανοίξει ποτέ ξανά την όρεξη στον επικίνδυνο λαϊκισμό, που δεν θα επιτρέψει ποτέ ξανά σε αντιδημοκρατικές δυνάμεις να απειλήσουν τη συλλογική μας υπόσταση και αξιοπρέπεια.

Τώρα είναι η ώρα με τον φρέσκο αέρα της ανανέωσης να σαρώσει τις παλιές αντιλήψεις και πρακτικές.

Μ’ ένα εντελώς νέο συλλογικό μοντέλο διοίκησης που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών. Που θα βάζει την κοινωνία μπροστά. Που θα σπάει τα δεσμά του δημαρχοκεντρισμού. Που θα στηρίζει την εσωτερική δημοκρατία στο Δήμο και θα αποκεντρώνει εξουσίες με συμμετοχικές διαδικασίες και εμπλοκή των ενεργών πολιτών.

Η ιστορικότητα των στιγμών για την τοπική μας κοινωνία μας υποδεικνύει και την προσωπική στάση που θα πρέπει να τηρήσουμε. Χρειάζεται σήμερα θάρρος και γενναιότητα. Εάν οχυρωνόμασταν σήμερα πίσω από προσωπικές βλέψεις, δεν θα μας το συγχωρούσαν ποτέ οι πολίτες. Αυτοί άλλωστε είναι οι μόνοι που μπορούν να αξιολογούν πότε αξίζει τον κόπο να κάνεις ένα βήμα πίσω για να κάνουμε όλοι μαζί δυο, βήματα μπροστά! Ξέρουμε όμως καλά ότι με τη στάση μας αυτή εγγυόμαστε τη νίκη όλων των ζωντανών και δημιουργικών δυνάμεων του Βόλου. Κι αυτή η εγγύηση της νίκης είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
3
=