ΤΟΠΙΚΑ

«Σπάει το κατεστημένο»

σπάει-το-κατεστημένο-510920

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ν. Καμπούρης μιλά για τις επιλογές του

Σε πλήρη ανανέωση το ψηφοδέλτιο του Κώστα Αγοραστού στη Μαγνησία, με τους «παλιούς» να θέτουν ισχυρή βάση με την εμπειρία, τις γνώσεις και το έως τώρα έργο τους και τους «νέους» να δημιουργούν κλίμα δυναμικής που παρασύρει, με ενέργεια και διάθεση. Στο ανανεωμένο κομμάτι βρίσκεται και ο Νίκος Καμπούρης, από την Τσαγκαράδα.

Ο 41χρονος υποψήφιος φαίνεται να σπάει το κατεστημένο, μιας και είναι η πρώτη φορά σε επίπεδο Περιφέρειας που μέλος ψηφοδελτίου ζει και δραστηριοποιείται σε μια ορεινή και ευαίσθητη περιοχή. Ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου είναι ένας κατ’ εξοχήν ορεινός δήμος, με ιδιαιτερότητες και προβλήματα που εκτείνονται τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε επίπεδο καθημερινότητας, κοινά με τους περισσότερους ορεινούς και ημιορεινούς δήμους της Μαγνησίας, αλλά και της Θεσσαλίας γενικότερα.

Ο ίδιος, ως εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και πρώην αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θεωρεί ότι η θητεία του αποτέλεσε σχολείο στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και του έδωσε τις βάσεις για την προσπάθειά του στην Περιφέρεια. «Δεν είμαι πολιτικός», τονίζει ο Νίκος Καμπούρης.

«Επιλογή μου να επιστρέψω στην επαρχία και το Πήλιο, να δημιουργήσω εδώ. Οφείλουμε σ’ αυτόν τον τόπο και έχουμε υποχρέωση να αναδεικνύουμε τα προβλήματά του. Να παλεύουμε για τη λύση τους. Ζω με την αγωνία των κατοίκων. Πώς είναι να περιμένεις να ανοίξει ο δρόμος τον χειμώνα με ένα – δύο μέτρα χιόνι. Πώς είναι να ζητάς τα αυτονόητα με δυσκολία, όπως την περίθαλψη, τη μάθηση και την ασφάλεια σε ένα χωριό που εκτός από τουριστικής σεζόν έχει λιγότερους από 350 μόνιμους κατοίκους. Η επαρχία θέλει, μπορεί και πρέπει να γίνει το επίκεντρο ενός στοχευμένου αναπτυξιακού σχεδίου. Και αυτό μπορεί να το προσφέρει μόνο η ομάδα του Κώστα Αγοραστού και όσοι γνωρίζουν τα προβλήματά της».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου