ΤΟΠΙΚΑ

Δημιούργησαν βίντεο κλιπ για την επανάχρηση προϊόντων

δημιούργησαν-βίντεο-κλιπ-για-την-επαν-526694

Μαθητές του 2ου ΓΕΛ Βόλου στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+

Στο Βίλνιους της Λιθουανίας ταξίδεψε αποστολή του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus.

Το 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου συμμετείχε με τους μαθητές Στέλλα Εξαμηλιώτη, Βασιλική Μαργαρού – Κυρανούδη, Βασίλη Μπέκο, Θεοδώρα Παπαδοπούλου, Αλεξάνδρα Ταχούλα και Βασιλική Φιλιούση και τους καθηγητές Σταμάτη Νικόλαο, Βέη Νικόλαο και την υπεύθυνη του προγράμματος Κλεοπάτρα Μπατζούκη. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στην παλιά πόλη του Βίλνιους, επισκέφθηκαν το Προεδρικό Μέγαρο και τον καθεδρικό ναό, τοδημαρχείο της πόλης, όπου ενημερωθήκανε για τον τρόπο που λειτουργεί ο Δήμος και πήραν μέρος σε ένα παιχνίδι για το πόσο ενημερωμένοι πολίτες είναι και πόσο γνωρίζουν τα δικαιώματά τους.

Επισκέφθηκαν επίσηςτο Κάουνας, την εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ, το μοναστήρι Παζάισλις, που θεωρείται εξαίρετο δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής και ο ναός του διαθέτει τον παλαιότερο πύργο ρολογιού της χώρας.

Ολοι οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δημιούργησαν το κοινό βίντεο κλιπ για την επανάχρησηπροϊόντων. Οι Λιθουανοί μαθητές είχαν γράψει τη μουσική, 4 στίχους και ρεφρέν, ενώ οι μαθητές κάθε χώρας και του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου έγραψαν τους δικούς τους 4 στίχους. Ετσι δημιουργήθηκε ένα κοινό τραγούδι.

Επίσης μαθητές ζωγράφισαν το βιβλίο για την ανακύκλωση που είχαν ετοιμάσει επίσης μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και συμμετείχαν σε συμπόσιο που αφορούσε στα δικαιώματα των καταναλωτών. Οι μαθητές ολοκλήρωσαν τις δραστηριότητές τους με το φύτεμα δέντρων στην αυλή του σχολείου.

Για την προετοιμασία της συνάντησης στο Βίλνιους της Λιθουανίας προηγήθηκε εκδήλωση με την Ένωση Καταναλωτών Βόλου. Στο σχολείο είχαν βρεθεί ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου κ. Κουτσελίνης, όσο και το μέλος του διοικητικού συμβουλίουκ. Μανόπουλος, που ενημέρωσαν τους μαθητές της β’ Λυκείου για τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος μαθητές έσκαψαν και φύτεψαν ρίγανη, δυόσμο, δενδρολίβανο, θυμάρι, αλόη στην αυλή του σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου