ΤΟΠΙΚΑ

Ικανοποίηση ΟΝΝΕΔ Βόλου και ΚΝΕ Βόλου για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών

ικανοποίηση-οννεδ-βόλου-και-κνε-βόλου-553648

Ικανοποίηση εκφράζεται από την ΟΝΝΕΔ Βόλου και την ΚΝΕ Βόλου για τα αποτελέσματα στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στις χθεσινές εκλογές η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Βόλου που στηρίζεται από τη ΝΔ αναδείχθηκε νικητής των εκλογών, για πρώτη φορά, ενώ η παράταξη της Πανσπουδαστικής, που στηρίζεται από το ΚΚΕ αύξησε την δύναμή της.

Η ΟΝΝΕΔ Βόλου

Στην ανακοίνωσή της ΟΝΝΕΔ Βόλου αναφέρει τα εξής:

“Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Βόλου Αλλάζει και…Κερδίζει. Μετά από πολλά χρόνια, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Βόλου είναι πλέον πρώτη στις φοιτητικές εκλογές της πόλης.

Η οργάνωση σε πανελλαδικό επίπεδο εδώ και 30 χρόνια ανέρχεται πρώτη δύναμη στα περισσότερα (αν όχι σε όλα πλέον) ΑΕΙ κ ΤΕΙ της χώρας. Στο Βόλο όμως, τα πράγματα μέχρι πρότινος ήταν λίγο διαφορετικά. Με νέα νοοτροπία, φρέσκες ιδέες και μυαλά, σε συνδυασμό με έμπειρα στελέχη της Νεολαίας, ο μεγαλύτερος φοιτητικός οργανισμός στη χώρα, με συστηματική δουλειά 5-6 μηνών, έκανε την διαφορά και πλέον απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει μάθει να ζει με… ευθύνες απέναντι στην φοιτητική κοινότητα και σίγουρα αυτό θα πράξει και τώρα.
Εθελοντισμός, πολιτικές και κοινωνικές δράσεις, προτάσεις και λύσεις για την καθημερινότητα του φοιτητή αλλά και με τις πάγιες και χρόνιες θέσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ξεκινάμε ένα ευχάριστο ταξίδι. Τη στιγμή που για κάποιους μετά το πέρας των φοιτητικών εκλογών τελειώνουν όλα, για …εμάς τώρα ξεκινά η χρονιά!

Η αλλαγή που όλοι προσδοκούμε ξεκινάει από τα Πανεπιστήμια! Η ΟΝΝΕΔ Βόλου εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις δαπίτισσες και τους δαπίτες, στο μέλος Κεντρικής

Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Τσιαγκλιώτη Κωνσταντίνο για την πολύτιμη προσφορά του ώστε το όραμα της νίκης να γίνει πράξη και στο γραμματέα της ΟΝΝΕΔ Βόλου Χατζή Δημήτριο που παρά τις αντίξοες συνθήκες ήταν στο πλευρό της παράταξης. Η πρώτη Νίκη ήταν των φοιτητών!”.

Η ΚΝΕ Βόλου

Στην ανακοίνωσή της η ΚΝΕ Βόλου αναφέρει τα εξής:

“Με βάση τα χθεσινά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής αναδείχθηκε πανελλαδικά σε δεύτερη δύναμη στα ΑΕΙ της χώρας με άνοδο σε ψήφους και ποσοστά, ενώ αύξηση σημείωσε και στα ΤΕΙ της χώρας πανελλαδικά.

Στον Βόλο το ψηφοδέλτιο της ΠΚΣ αυξήθηκε σημαντικά σε ψήφους, αναδείχθηκε σε 1η δύναμη σε 5 συλλόγους: στους Μηχανολόγους, στη Χωροταξία, ενώ κατέκτησε και την αυτοδυναμία στους συλλόγους της Φυτικής Παραγωγής, των Δασκάλων και της Ειδικής Αγωγής.

Οι χιλιάδες φοιτητές που συμμετείχαν στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές γύρισαν την πλάτη στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Τσίπρα, όπως και στις πολυδιαφημισμένες μεταρρυθμίσεις στην ανώτατη εκπαίδευση, αφήνοντας για μια ακόμα χρονιά την κυβερνητική παράταξη στην πλήρη ανυποληψία.

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες φοιτητές που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της ΠΚΣ καθώς και αυτούς που έδωσαν την μάχη μαζί με τα μέλη της ΚΝΕ για να αλλάξουν οι συσχετισμοί μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους. Μέσα στους φοιτητές δυναμώνει ένα ριζοσπαστικό ρεύμα, κάτι που πρέπει να επιστεγαστεί στις εκλογικές μάχες του επόμενου διαστήματος με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού.

Όσοι στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ, αλλά και πολλοί ακόμα που προβληματίζονται και αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον τους, έχουν μεγάλη ευκαιρία: Μπορούν να δώσουν απάντηση σε κεφάλαιο και ΕΕ, στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που την υπηρετούν και έχουν γράψει το σενάριο για τη νέα γενιά, στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Ριχνόμαστε σε αυτές τις μάχες χωρίς να χάσουμε ούτε λεπτό.

Είναι ελπιδοφόρα η ενίσχυση εκείνου του μπλοκ συλλόγων που παίρνει και θα πάρει πάνω του την υπόθεση της αγωνιστικής ανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος. Που θα μπει μπροστά για να ενισχυθεί η γραμμή της αντιπαράθεσης με τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και το κεφάλαιο. Αυτό το μαχητικό τμήμα των φοιτητικών συλλόγων, που εκφράζεται με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, αποτελεί και την ελπίδα για να μπει τέλος στη διάλυση και τον εκφυλισμό, που ιδιαίτερα φέτος στον Βόλο πήρε σάρκα και οστά με τα ρουσφέτια, τους εκφοβισμούς και τους τραμπουκισμούς της ΔΑΠ και διάφορων «ανεξάρτητων», για να παλέψουν οι φοιτητές για τις σύγχρονες ανάγκες τους στην ζωή, στις σπουδές και στο μέλλον τους”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου