ΤΟΠΙΚΑ

Το Βέλγιο αναζητά μηχανικούς στο Π.Θ.

το-βέλγιο-αναζητά-μηχανικούς-στο-π-θ-563725

Φοιτητές του Πολυτεχνείου δεν αποκλείουν την εργασία στο εξωτερικό δεδομένης της οικονομικής κρίσης και ανεργίας στην Ελλάδα

Μηχανικούς που θα στελεχώσουν υπηρεσίες του δημοσίου, αλλά και ιδιωτικές εταιρείες, που θα συμβάλλουν στην τεχνολογική ανάπτυξη, την έρευνα, τους αυτοματισμούς, τη ρομποτική αναζητά το Βέλγιο στους κόλπους της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους μηχανικούς να απασχοληθούν στον τομέα τους και μάλιστα με πολύ καλές προοπτικές.

Αρκετοί ακόμη και προτυχιακοί φοιτητές των τμημάτων Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρακολούθησαν χθες ενημερωτική εκδήλωση για τις προοπτικές απασχόλησής τους ως μηχανικοί στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με τον υπάλληλο του ΟΑΕΔ και σύμβουλο Eures του δικτύου ευρωπαϊκών υπηρεσιών απασχόλησης που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ε.Ε. για τη διευκόλυνση της επαγγελματικής κινητικότητας στις χώρες της Ευρώπης, κ. Στέφανο Πάλλα, στο Βέλγιο παρατηρείται έλλειψη επαγγελματιών στον κλάδο των μηχανικών. Το Κράτος αναζητά νέους μηχανικούς σε Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα και ήρθε σε επαφή και με την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. «Πρόκειται για μία αγορά που προσφέρει θέσεις και μάλιστα καλά αμειβόμενες», σχολίασε ο κ. Πάλλας τονίζοντας ότι αντιθέτως στην Ελλάδα η οικονομική κρίση και η απουσία μεγάλων έργων έχουν αυξήσει την ανεργία στον κλάδο των μηχανικών.

Την ενημέρωση στους φοιτητές και πτυχιούχους μηχανικούς ανέλαβε η ομόλογος του κ. Πάλλα στο Βέλγιο, κ. Κίρα Βέλτκαμ, η οποία ανέφερε ότι στη χώρα «δεν υπάρχουν αρκετοί μηχανικοί για να καλυφθούν οι ανάγκες για το μέλλον. Αναζητούμε ανθρώπους που θα θελήσουν να ζήσουν στο Βέλγιο, να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά και να κάνουν τις οικογένειές τους εκεί. Το επάγγελμα είναι καλοπληρωμένο και προσφέρονται μεγάλες ευκαιρίες σε όσους αποφασίσουν να κάνουν το βήμα αυτό», σημείωσε η ίδια.

Με το βλέμμα στραμμένο στο εξωτερικό

Δεδομένων των συνθηκών στην χώρα, αρκετοί φοιτητές ακόμη έσπευσαν να ενημερωθούν για τις προοπτικές απασχόλησης και τις συνθήκες διαβίωσης στο Βέλγιο.

«Εξαιτίας της ανεργίας που υπάρχει στον κλάδο μας στη χώρα, προβάλλει ως επιλογή το εξωτερικό όπου μάλιστα υπάρχει πιο αναπτυγμένη βιομηχανία και έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε μεγαλύτερη εξέλιξη», επεσήμανε ο τριτοετής φοιτητής Δημήτρης Σδρόλιας.

«Πιστεύω ότι υπάρχουν θέσεις στην ελληνική αγορά, δεν αποκλείω όμως και το εξωτερικό. Θα ήθελα να δοκιμάσω», ανέφερε ο τεταρτοετής φοιτητής Γιώργος Τρούσας.

«Κανένας δεν θέλει να φύγει από τη χώρα του. Το εξωτερικό όμως για εργασία είναι πολύ πιθανό. Το θέμα δεν είναι μόνο να βρεις δουλειά. Είναι να απασχοληθείς στο αντικείμενο που σπούδασες. Αυτό είναι πολύ δύσκολο στην Ελλάδα. Οπότε ναι, μία επιλογή είναι το εξωτερικό και οι πιθανότητες είναι μεγάλες», σημείωσε από την πλευρά της η τελειόφοιτη μηχανολόγος μηχανικός Δέσποινα Μάρκογλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου