ΤΟΠΙΚΑ

Ανάγκη στροφής των νέων στην αγροτική παραγωγή

ανάγκη-στροφής-των-νέων-στην-αγροτική-553869

Τονίζει ο φοιτητής του Τμήματος Γεωπονίας Αγροτικής Παραγωγής Χρ. Αποστόλου με αφορμή πρόσφατη ημερίδα

Την ανάγκη στροφής των νέων στην αγροτική παραγωγή τονίζει φοιτητής του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου με αφορμή ημερίδα που πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Γεωπονικής Σχολής για την «Επίδραση των γεωπονικών επιστημών στη νέα γενιά».

Σύμφωνα με τον φοιτητή του Τμήματος Χρήστο Αποστόλου, ο οποίος παρακολούθησε την ημερίδα, «δυστυχώς με την πάροδο του χρόνου, η νέα γενιά δυσκολεύεται να κατανοήσει πως η σωστή διαχείριση του φυσικού πλούτου αποτελεί σημαντικό μέλημα για όλη την ανθρωπότητα. Αρκετές φορές, πιστεύοντας ή μη, αυτό το πρόβλημα προκαλείται από την λάθος ενημέρωση των νέων. Το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης δεν αργεί να τους πολιορκήσει, σε τέτοιο επίπεδο που πια νοιάζονται μόνο για το πώς μπορούν να βγάλουν τα προς το ζην και όχι για το πώς μπορούν να προσφέρουν στην ζωή με νέες προοπτικές μέσω του γεωπονικού κλάδου στον αγροτικό τομέα».

Όπως επισημαίνει ο ίδιος η πρόσφατη ημερίδα που οργανώθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης των συνεργατών του έργου EUROPEAN NETWORK FOR THE COHESION AND SOLIDARITY IN RURAL AREAS στο οποίο συμμετέχει το Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών και Ελέγχου Περιβάλλοντος με υπεύθυνο τον δρ. Νικόλαο Κατσούλα, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, παρακίνησε τους νέους προς τις γεωπονικές επιστήμες.

Στην ημερίδα παρευρεθήκαν εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκοί που κατάφεραν να μοιραστούν τις γνώσεις τους σχετικά με τους διαθέσιμους τρόπους που μπορεί να παρακινήσουν την νέα γενιά για να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της υπαίθρου.

Σκοπός της ήταν η ανάπτυξη θεμάτων για καινοτόμα συστήματα, που θα τροφοδοτήσουν τους νέους γεωπόνους με γνώσεις, για να διαμορφώσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην αγορά εργασίας. Επωφελημένοι ήταν και οι νέοι γεωργοί καθώς αναπτύχθηκαν θέματα για καινοτόμα χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά μέσα που θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν.

Στις εργασίες συμμετείχαν ενδιαφερόμενοι από 13 χώρες όπως Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Σλοβενία και άλλες. Στο τέλος οι συμμετέχοντες είχαν χρόνο για να μοιραστούν και να συζητήσουν τις γνώμες τους σχετικά με την αγροτική ανάπτυξη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου