ΤΟΠΙΚΑ

Στον… αέρα 1.118 μαθητές

στον-αέρα-1-118-μαθητές-561047

Ομάδες από 50 σχολεία από Ελλάδα και Κύπρο θα λάβουν μέρος στην τριήμερη διοργάνωση με επίκεντρο το ραδιόφωνο

Πενήντα σχολεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ακόμη και από τη μακρινή Ρόδο, την Κέρκυρα και την Κομοτηνή, αλλά και δύο από την Κύπρο, 1.118 μαθητές τόσο από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και από την πρωτοβάθμια, ακόμη και μαθητές με κινητικές αναπηρίες ή προβλήματα όρασης, 55 εθελοντές εκπαιδευτικοί και 45 εθελοντές μαθητές που θα υποστηρίξουν την διοργάνωση, θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου που θα φιλοξενηθεί στον Βόλο το τριήμερο 11 έως 13 Απριλίου.

Για ένα τριήμερο στον Βόλο οι μαθητές θα ανακαλύψουν τον κόσμο του ραδιοφώνου ως μέσου ενημέρωσης, έκφρασης και ψυχαγωγίας μέσα από την υλοποίηση πρωτότυπων δραστηριοτήτων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χθες το πρωί, στις εγκαταστάσεις του εργαστηριακού κέντρου όπου λειτουργεί και το ερασιτεχνικό ραδιόφωνο, ο υπεύθυνος του τομέα ηλεκτρολογίας, ηλεκτρονικής και αυτοματισμού του 1ου Ε.Κ. Βόλου και «ψυχή» του ερασιτεχνικού ραδιοφώνου, Κώστας Αμυγδαλίτσης, μίλησε για μία προσπάθεια που ξεκίνησε από πέρυσι το Μάιο με την κατάθεση της πρότασης στο διοικητικό συμβούλιο του European School Radio η οποία εγκρίθηκε και από πέρυσι τον Ιούνιο άρχισε η προετοιμασία του Φεστιβάλ που έχει την έγκριση και του Υπουργείου Παιδείας. Τη διοργάνωση ανέλαβαν το 1ο Ε.Κ. Βόλου και το 7ο Γυμνάσιο Βόλου που έχουν την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας και της ΕΡΤ.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, όπως εξήγησε η υποδιευθύντρια του 7ου Γυμνασίου Βόλου, Ελπίδα Πανάγου, οι συμμετέχοντες μαθητές δούλεψαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, δημιουργώντας αφιερώματα σε κάποιον αφανή ήρωα του τόπου τους. Η καθαρίστρια του σχολείου, η μητέρα ενός παιδιού με αναπηρία, ο κάτοικος που φροντίζει για τη συντήρηση ενός σπηλαίου είναι μερικοί από τους ήρωες που επέλεξαν να παρουσιάσουν μαθητές, ενώ ταυτόχρονα έγραψαν διηγήματα με άξονα το ραδιόφωνο. Περί τα 8 διηγήματα θα τεθούν υπόψη τριμελούς κριτικής επιτροπής στο πλαίσιο του Φεστιβάλ και θα βραβευτούν τα τρία καλύτερα.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ξεκινήσει την Πέμπτη 11 Απριλίου, στις 8μ.μ.,με δείπνο γνωριμίας στο Σουίπας Παλάς και την Παρασκευή 12 Απριλίου, στις 9 το πρωί θα ξεκινήσουν τα εργαστήρια στους χώρους των 7ου Γυμνασίου Βόλου, 1ου Ε.Κ., Μουσείου Βόλου, ΕΚΦΕ, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τσαλαπάτα, Πολιτιστικού Αλσους Ν. Ιωνίας. Στις δράσεις περιλαμβάνεται «Κυνήγι χαμένου θησαυρού», εκπομπή με το Π.Θ. με θέμα το προσφυγικό κ.α.

Την Παρασκευή το απόγευμα θα γίνουν οι βραβεύσεις των διηγημάτων στο Συνεδριακό Κέντρο της Ι.Μ. Δημητριάδος και το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 9 το πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, θα γίνει ο απολογισμός του τριημέρου και θα ακολουθήσει αποχαιρετιστήριος μπουφές στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου. Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, από την Τετάρτη 10 Απριλίου, τα σχολεία θα στήσουν τα περίπτερά τους στον χώρο, σε μία έκθεση – προπομπό του Φεστιβάλ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου