ΤΟΠΙΚΑ

Εθνική γιορτή με τοπική ιστορία στο 12ο Δ.Σ. Βόλου

εθνική-γιορτή-με-τοπική-ιστορία-στο-12ο-574001

Μαθητές εμπνεύστηκαν από το βιβλίο του Γ. Κουρεμένου «Το πηλιορείτικο Εικοσιένα»

Μία πολύ όμορφη γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου με στοιχεία τοπικής ιστορίας πραγματοποιήθηκε στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Τα δύο τμήματα των μαθητών της στ’ τάξης υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους ανέλαβαν, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν εκδήλωση για την εθνική γιορτή στο σχολείο παρουσία συμμαθητών και γονέων τους.

Το πρώτο μέρος είχε περιεχόμενο (θεατρικά, ποιήματα και τραγούδια) γενικότερης ιστορικής αναφοράς, ενώ το δεύτερο είχε περιεχόμενο τοπικής ιστορίας με θέματα από το βιβλίο του πρώην σχολικού συμβούλου Γεωργίου Κουρεμένου «Το πηλιορείτικο Εικοσιένα». Αφηγήσεις, αναφορές, ποιήματα, τραγούδια και θεατρικό, όλα με άψογα σκηνικά, παρουσίασαν οι μαθητές με εξαιρετικό τρόπο. Οι μικροί ηθοποιοί και μιμητές των Μαγνησιωτών ηρώων του 1821 κατάφεραν να πουν στους θεατές με τον δικό τους τρόπο ότι και η Μαγνησία συμμετείχε ενεργά στον αγώνα και ότι για την ελευθερία της πατρίδας όλοι πρέπει να αγωνίζονται. Η κ. Θεοδοσία Καραΐσκου, εμπνεύστρια της ιδέας, κατάφερε αφενός οι μαθητές της να βιώσουν με πρακτικό τρόπο την τοπική ιστορία του 1821 στη Μαγνησία και αφετέρου να παρουσιάσουν ένα θαυμάσιο εορταστικό αποτέλεσμα.

«Συγχαρητήρια στον διευθυντή κ. Γιώργο Πούλιο και σε ολόκληρο τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, που πήραν την απόφαση για τη φετινή εθνική γιορτή. Ιδιαίτερα θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές της στ’ τάξης, που πήραν την πρωτοβουλία και παρουσίασαν ως σύγχρονοι ήρωες μια καταπληκτική γιορτή με εθνικό, αλλά και τοπικό περιεχόμενο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κουρεμένος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου