ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδευτικοί από πέντε χώρες φιλοξενήθηκαν από το 9ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας

εκπαιδευτικοί-από-πέντε-χώρες-φιλοξε-613197

Την εβδομάδα από τις 11 ως τις 15 Φεβρουαρίου φιλοξενήθηκαν στο 9o Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας Βόλου, δεκαπέντε εκπαιδευτικοί από πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Εσθονία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ισπανία και Τουρκία) στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος ERASMUS + με θέμα: «Εκπαιδεύοντας τα Χαρισματικά Παιδιά».

Οπως επισημαίνεται από τη Διεύθυνση του Σχολείου “Το σύγχρονο σχολείο αξίζει να αναγνωρίσει και να εντοπίσει αυτά τα παιδιά όχι για να τα διαχωρίσει από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο αλλά για να αναδείξει τις ιδιαίτερες ανάγκες τους τόσο στο οικογενειακό πλαίσιο όσο και στο σχολικό περιβάλλον. Το σχολείο αν και είναι προσανατολισμένο στο μέσο όρο των μαθητών μπορεί να στηρίξει τους χαρισματικούς μαθητές, μέσω της διαφοροποιημένης διδασκαλίας, της χρήσης των νέων τεχνολογιών και τη διαμόρφωση ομάδων εργασίας, να αναπτύξουν τη δημιουργική και κριτική τους σκέψη και να τους εντάξουν στη σχολική κοινότητα”.

Τις μέρες αυτές οι εκπαιδευτικοί έθεσαν τους άξονες για την υλοποίηση του προγράμματος, αντάλλαξαν απόψεις, διερεύνησαν τους τρόπους που κάθε εκπαιδευτικό σύστημα αξιοποιεί αυτά τα παιδιά, αναφέρθηκαν σε χαρισματικούς επιστήμονες που έλαμψαν και λάμπουν στους χώρους της επιστήμης και του πολιτισμού απ’ όλες τις χώρες.

Στα πλαίσια του προγράμματος οι ξένοι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν την Πορταριά και τη Μακρινίτσα, τον αρχαιολογικό χώρο του Διμηνίου, το αρχαιολογικό μουσείο του Βόλου, το μουσείο της πόλης, το σιδηροδρομικό σταθμό όπου ξεναγήθηκαν από το σταθμάρχη κ. Αποστολέρη Γεώργιο, καθώς επίσης και τα μοναστήρια των Μετεώρων. Μέσα από αυτές τις ξεναγήσεις βίωσαν το παρελθόν και το παρόν της περιοχής μας. Η εβδομάδα έκλεισε με ένα όμορφο ελληνικό γλέντι σε γνωστό κέντρο της πόλης, με ζωντανή ελληνική μουσική, παραδοσιακά εδέσματα και πολύ χορό.

Η Διεύθυνση του Σχολείου ευχαριστεί το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και ιδιαίτερα την πρόεδρο κα Χρυσάνθη Μητροπούλου, το μέλος της Ένωσης Γονέων νομού Μαγνησίας κα Μαρία Μαρίτση για την καθημερινή τους βοήθεια. Επίσης, τα μέλη της Μαθηματικής Εταιρείας Βόλου, την πρόεδρο κα Δημητρακοπούλου Στέλλα, για την παρουσίαση που έκανε στους επισκέπτες σχετικά με τη δράση της Μαθηματικής Εταιρείας καθώς και τους κ. Δημόπουλο κ. Νικολουδάκη. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την ενημέρωση σχετικά με την εκπαίδευση των χαρισματικών παιδιών και ιδιαίτερα την καθηγήτρια κα Σταυρούλα Καλδή και τον κ.Κόκκινο, την Κρητική Αδελφότητα Βόλου «το Αρκάδι» για την παρουσίαση παραδοσιακών χορών της Κρήτης και τέλος όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που πρωί μεσημέρι και βράδυ συνόδευαν τους ξένους συναδέρφους τους.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στη Σμύρνη αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου