ΤΟΠΙΚΑ

Σφοδρές αντιδράσεις κατά Ι. Αποστολάκη

σφοδρές-αντιδράσεις-κατά-ι-αποστολάκ-606233

Μπαράζ ανακοινώσεων και τοποθετήσεων από τους εκπροσώπους φορέων, που χαρακτηρίστηκαν λαϊκιστές, γιατί αντιδρούν στην απομάκρυνση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» με επικεφαλής τον Ιάσονα Αποστολάκη, με την οποία χαρακτηρίστηκαν συλλήβδην όλοι οι τοπικοί φορείς λαϊκιστές, επειδή δήλωσαν κάθετα αντίθετοι με το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο στον Αυλώνα.

Την αρχή έκανε το ΕΚΒ, το οποίο κατηγόρησε τον κ. Αποστολάκη πως «δεν σέβεται τη θέληση της πλειοψηφίας». Λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση του επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο», ο οποίος επισήμανε ότι «δεν πρόκειται να απαντήσει σε παραληρήματα» και επανέλαβε την πρότασή του περί συνολικής αξιοποίησης του χώρου του στρατοπέδου. Το ΕΚΒ επανήλθε με νέα ανακοίνωση – ανταπάντηση μέσω της οποίας αποδίδει θεσμική ελαφρύτητα και αλαζονεία στον επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο».

Ακολούθησαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απ. Οντόπουλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ν. Μαγνησίας Τρ. Πλαστάρας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Γ. Γρηγορίου, οι οποίοι με μπαράζ ανακοινώσεων αποδοκιμάζουν τον κ. Αποστολάκη για το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε βάλλοντας εναντίον τους, όπως τονίζουν και ξεκαθαρίζουν με κατηγορηματικό τρόπο, ότι ως εκπρόσωποι των παραγωγικών και κοινωνικών δυνάμεων του Βόλου θα συνεχίσουν να αγωνίζονται ώστε να μην απομακρυνθεί η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών από τον Βόλο.

ΕΚΒ: Ο κομματικός λόγος του κ. Αποστολάκη στρεβλώνει τη Δημοκρατία

«Και ξαφνικά, οι μάγοι της παραποίησης (και αλλοίωσης, φευ) της λαϊκής βούλησης (βλ. Δημοψήφισμα 2015, Πρέσπες, Εκκλησιαστικό κλπ, κλπ), μας προέκυψαν τώρα και… λέκτορες μιας άλλης θεσμικής αντίληψης περί τη δημοκρατία και τις εκφάνσεις της!

Και ξαφνικά ο Βόλος απέκτησε τον δικό του «ερμηνευτή» της βουλήσεώς του, να μην μετεγκατασταθεί η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, ή, εν πάση περιπτώσει, εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν να αποτραπεί, για επιχειρησιακούς καθαρώς λόγους, να εξευρεθεί αντίστοιχο ισοδύναμο, για να μην υποστεί ο τόπος ζημία!

Και ναι, μεν, ο κος Αποστολάκης, εμφορούμενους από τους γνωστούς ακραίους –και αντικοινωνικούς, ενίοτε– οραματισμούς του ιδίου και του πολιτικού φορέα που εκπροσωπεί, έχει συνηθίσει να μην σέβεται τη θέληση της πλειοψηφίας, αλλά να επιβάλει τις «αρχές» της μειοψηφίας, τη φορά, όμως, αυτή το παράκανε, μάλλον, καθώς ο λόγος του και η επιχειρηματολογία του, για το εν λόγω σοβαρό ζήτημα, εγγίζουν τη βαναυσότητα!

Βαναυσότητα επειδή είσαι υποχρεωμένος να τον ακούς! Βαναυσότητα, επειδή είσαι υποχρεωμένος να αφιερώσεις –και λίγο έστω από τον χρόνο σου για να τον… κατανοήσεις! Κυρίως, όμως βαναυσότητα, επειδή αυτός ο (κομματικός) λόγος του στρεβλώνει τόσο την έννοια της Δημοκρατίας, που καθιστά πλέον τον κ. Αποστολάκη και τους λοιπούς «ερμηνευτές» της λαϊκής βούλησης, όχι γραφικούς, «Ηρακλείς» τη Δημοκρατίας μας, αλλά, αλίμονο, επικίνδυνους»

Ι. Αποστολάκης: Δεν απαντάμε σε παραληρήματα, αλλά…

Απαντώντας στην ανακοίνωση του Ε.Κ.Β. ο υποψήφιος δήμαρχος Ιάσονας Αποστολάκης ανέφερε: «Για το θέμα του στρατοπέδου Γεωργούλα και την ανακίνησή του, με μια ατυχή ανακοίνωση ενός θεσμικού φορέα της πόλης, έχουμε να δηλώσουμε ότι:

Πρώτον, δεν απαντάμε σε παραληρήματα, ιδιαίτερα όταν αυτά, δυστυχώς, εκφωνούνται από έναν φορέα, το θεσμικό κύρος του οποίου θέλουμε να προστατεύσουμε. Θεωρούμε αδιανόητη τη σύγκρουση ανάμεσα σε ένα φορέα, θεσμικό καθήκον του οποίου είναι η εκπροσώπηση του συνόλου των εργαζομένων και μιας δημοτικής κίνησης, στόχος της οποίας είναι να εκφράσει το μεγαλύτερο δυνατόν τμήμα συνδημοτών μας, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι εργαζόμενοι.

Δεύτερον, χαιρετίζουμε το γεγονός ότι και άλλοι δημοκρατικοί υποψήφιοι για τον Δήμο Βόλου έκαναν δηλώσεις για το θέμα σε παρόμοιο μήκος κύματος με τις δικές μας, πράγμα που αποδεικνύει ότι υπάρχουν προϋποθέσεις για σοβαρό, λογικό και ψύχραιμο διάλογο, πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Τρίτον, επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας, σαν πιθανή αυριανή δημοτική αρχή, να αναλάβουμε όλες τις πρωτοβουλίες που επιβάλλονται για τη διοργάνωση και το συντονισμό μιας διαδικασίας διαβούλευσης με στόχο την διαμόρφωση των προτάσεων της πόλης για την περαιτέρω αξιοποίηση αυτού του χώρου, με βασική προϋπόθεση την σταδιακή μετάβαση, ώστε να μην πληγεί η τοπική οικονομία».

Ανταπάντηση ΕΚΒ: Η θεσμική αλαζονεία είναι πρόβλημα του Ι. Αποστολάκη

«Εάν μ’ αυτή τη νέα του δήλωση/θέση ο κ Ιάσονας Αποστολάκης, αναθεωρεί όντως την πρότερη, απαξιωτική ανακοίνωσή του (ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, 26/02/2019, σελ. 6), με την οποία εμφανίσθηκε πως κατέτασσε και το Εργατικό Κέντρο Βόλου στους φορείς, που «λαϊκίζουν ακραίως για το θέμα της 32ης Ταξιαρχίας», και επιζητεί εκ των υστέρων, έστω, να του αναγνωρίσουμε ελαφρυντικά, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα για να το κάνουμε.

Όμως, καλό θα ήταν, για τον ίδιον πρωτίστως, ως φέρελπι πρώτου πολίτη του Βόλου, όταν προβάλλει τα προεκλογικά του «αναπτυξιακά οράματα και επιχειρήματα» για την πόλη, να μην ισοπεδώνει τα αντεπιχειρήματα εκείνων, που δικαιολογημένως διατυπώνουν επιφυλάξεις και φόβους, βασίζοντάς τους στην μέχρι τώρα πολιτική αμετροέπεια και ασυνέπεια του ιδεολογικού χώρου, που εκείνος εκπροσωπεί!

Η τόση, άλλωστε –και από τώρα, μάλιστα– θεσμική ελαφρύτητα και αλαζονεία κάθε άλλο, παρά πείθουν για τα εχέγγυα μιας πειστικής αυτοδιοικητικής παρουσίας στον ανοιγόμενο στίβο. Και αυτό δεν είναι, ασφαλώς, πρόβλημα του ΕΚΒ, αλλά δικό του».

Τρ. Πλαστάρας: Οι μικρομεσαίοι δεν είναι κομματικοδίαιτοι

O πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφων Πλαστάρας, με δήλωσή του που τιτλοφορείται «Απάντηση προς τους πραγματικούς λαϊκιστές», επισημαίνει: Όποιος δεν έχει να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις και δεν έχει ιδέα από την πραγματική οικονομία της πόλης, σπεύδει να βρει καταφύγιο σε συκοφαντίες κατά εκπροσώπων φορέων. Οι μικρομεσαίοι δεν είναι ούτε κρατικοδίαιτοι, ούτε κομματικοδίαιτοι. Είναι σκληρά καθημερινά στη μάχη της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής. Ειδικά η περιοχή μας έχει δεχτεί τόσα πολλά χτυπήματα, που αν πραγματικά σας ενδιέφερε θα γνωρίζατε (μελέτες, στοιχεία, έρευνες κ.τλ.). Η απομάκρυνση της 32ης Ταξιαρχίας θα είναι άλλος ένας ξαφνικός θάνατος για τους μικρομεσαίους. Για το επιχειρείν, ισχύει ότι από τη ζημιά δεν βγαίνει ποτέ κέρδος. Και για να μην ξεχνιόμαστε… για εμάς το ΟΧΙ είναι ΟΧΙ και δεν γίνεται ΝΑΙ.

Aπ. Οντόπουλος: Δεν θα μας πτοήσουν οι χαρακτηρισμοί

«Λυπάμαι ιδιαίτερα που ο κ. Ιάσονας Αποστολάκης θεωρεί λαϊκισμό την έντονη ανησυχία που εξέφρασαν οι τοπικοί φορείς για τη μετεγκατάσταση του Στρατοπέδου Γεωργούλα», σχολίασε με ανάρτησή του στο fb ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απ. Οντόπουλος και συνέχισε: «Πάντως παρά τις μέχρι τώρα «λαϊκιστικές αντιδράσεις» ακόμη κάποιοι ψάχνουν να βρούνε ισοδύναμα. Ξεχνούν αυτοί οι κάποιοι… ότι οι παραγωγικοί φορείς αποτελούν τα γρανάζια της τοπικής οικονομίας. Δεν μας απασχολούν οι χαρακτηρισμοί. Δεν θα μας πτοήσουν, ούτε θα μας αποπροσανατολίσουν απ’ τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος, από την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Ας μας επιτρέψουν όλοι όσοι έχουν δημόσια αξιώματα, να έχουμε ένα λόγο παραπάνω στα θέματα που άπτονται της τοπικής οικονομίας. Εμείς είμαστε άνθρωποι της παραγωγής, έχουμε βιώσει τη διαδικασία παραγωγής εκ των έσω και όχι στη θεωρία και από τη θαλπωρή των κομματικών γραφείων».

Βασ. Ηλιόπουλος: Εμείς δεν έχουμε πολιτικές βλέψεις

«Το ακούσαμε και αυτό, ότι είμαστε λαϊκιστές. Συγγνώμη… εμείς δεν έχουμε πολιτικούς στόχους και βλέψεις» σχολίασε με τη σειρά του στο FB ο εθελοντής της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βασίλης Ηλιόπουλος.

Γ. Γρηγορίου: Ανιστόρητες οι δηλώσεις περί λαϊκιστών

Σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Γιάννης Γρηγορίου αναφέρει:

«Κατ’ αρχήν από πού προκύπτει ο χαρακτηρισμός «λαϊκιστές» κατά των πιο σημαντικών φορέων της πόλης μας;

Ο κ. Ιάσονας Αποστολάκης εκπροσωπεί κομματικά συμφέροντα και είναι δημόσιος υπάλληλος, που είναι έξω από την κοινωνία και τους εμποροβιοτέχνες.

Οι επαγγελματίες και της εστίασης βρίσκονται σε απόγνωση και πρέπει να θεωρείται άθλος να είναι κανείς ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα!

Οι επαγγελματίες αδυνατούν να βγάλουν τα έξοδά τους και γι’ αυτό τα λουκέτα δεν έχουν τέλος και τα χρέη αυξάνονται, για να οδηγούμαστε από κοινού εργοδότες και εργαζόμενοι στην ανεργία. Ως εκ τούτου οι δηλώσεις του Ιάσονα Αποστολάκη που φιλοδοξεί να γίνει και δήμαρχός μας, είναι για τους επαγγελματίες ανιστόρητες, πέρα από κάθε όριο. Ο ίδιος δεν δύναται, όπως φαίνεται, να υπερασπιστεί ούτε τα συμφέροντα της πόλης, ούτε το μέλλον της.

Ας σταματήσει να μας δυσφημεί κατά συρροή και ας κοιτάξει τις στάχτες που μας δημιουργεί το κόμμα, στο οποίο ανήκει…

Το μοντέλο του ικανού δημάρχου πρέπει να τιμά τους ζωντανούς παραγωγικούς φορείς της πόλης μας, στο ανάλογο ύψος, πράγμα που ο ίδιος δεν έχει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου