ΤΟΠΙΚΑ

Χρ. Μπουκώρος: Περί συσκέψεων και πιέσεων: Οι εξελίξεις σχετικά με τη 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

χρ-μπουκώρος-περί-συσκέψεων-και-πιέσε-610359

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστου Μπουκώρου ανακοινωθήκαν τα εξής:

“Το τελευταίο 24ωρο βλέπουν το φως της τοπικής δημοσιότητας διάφορες απόψεις τοπικών φορέων, σύμφωνα με τις οποίες, τα όσα είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κύριος Αποστολάκης, στην προχθεσινή σύσκεψη για την τύχη της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, είναι ικανοποιητικά για τον Βόλο και τη Μαγνησία. Μπορεί να διαφωνούμε κάθετα, αλλά είναι σεβαστή η άποψη όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη και εκφράζουν ικανοποίηση. Είναι όμως αδικαιολόγητη η έκφραση ικανοποίησης από ορισμένους, που δεν έκαναν τον κόπο να λάβουν μέρος στη σύσκεψη.

Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα: Με το καλημέρα της σύσκεψης, ο κύριος Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε κάθετα και κατηγορηματικά την άποψη, που εκφράζει ο ίδιος από την εποχή που ήταν Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και σύμφωνα με την οποία οι πεζοναύτες πρέπει να μετακινηθούν στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, για επιχειρησιακούς λόγους. Μάλιστα, ο ίδιος είπε ότι ο προγραμματισμός προβλέπει μετεγκατάσταση τον ερχόμενο Ιούλιο.

Μετά τις τοποθετήσεις των τοπικών φορέων και τα επιχειρήματα που ακούστηκαν – μάλιστα κάποιες φορές με έντονο τρόπο- ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε χρόνο, για να ενημερώσει τους φορείς της Μαγνησίας, ποιο θα είναι το ισοδύναμο που θα εγκατασταθεί στον Βόλο. Η δικαιολογημένη απορία μας συνίσταται στο γεγονός ότι και ο προηγούμενος Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε μιλήσει για ισοδύναμο. Το ισοδύναμο αυτό δε βρέθηκε επί των ημερών του Πάνου Καμμένου, για 2 ολόκληρα χρόνια, φυσικά, δεν έχει βρεθεί και επί των ημερών του κυρίου Αποστολάκη. Ο σημερινός Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν είναι κάποιος άσχετος με τον χώρο και με το θέμα. Είναι ο ίδιος, που ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ εισηγούνταν στον πολιτικό του προϊστάμενο Πάνο Καμμένο τη μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Φαίνεται ότι το ισοδύναμο είναι ΄΄δυσεύρετο΄΄ και οι ίδιοι άνθρωποι επί δυόμιση χρόνια αδυνατούν να το εντοπίσουν.

Επιπλέον, ο κύριος Υπουργός επιχείρησε να παρουσιάσει ως ισοδύναμο την συνεκπαίδευση Αμερικανών στο Στεφανοβίκειο .

Όταν ο υπογράφων του επισήμανε επί λέξη ότι: >, ο κύριος Υπουργός αποδέχτηκε το επιχείρημα και δέχτηκε ότι η εκπαίδευση των Αμερικανών στην περιοχή μας δεν αποτελεί ισοδύναμο.

Τέλος, ο κύριος Υπουργός, ούτε μια στιγμή, καθ΄ όλη τη διάρκεια της σύσκεψης, είπε ή υπονόησε ότι δεν θα φύγει η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Μακάρι οι πιέσεις ή οι επερχόμενες εκλογές να αναστείλουν τις αποφάσεις του Υ.ΕΘ.Α., γιατί εγώ προσωπικά κανένα ισοδύναμο δεν διαπίστωσα στον ορίζοντα.

Μετά από όλα αυτά, όσοι επιλέγουν το ρόλο του εφησυχασμένου παρατηρητή, δικαίωμα τους. Προσωπικά, όσο αντιπροσωπεύω την πόλη που δέχεται συνεχόμενα πλήγματα και έχει ανεργία άνω του 30 % θα ανησυχώ και θα αγωνίζομαι.

Χρήστος Μπουκώρος, Βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας”

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου